Sidor

onsdag 11 augusti 2010

Maringá. (Brazilien)

Maringá är en stad Brazilian Nordväst och interiör tillstånd av Paraná. Det är en genomsnittliga stadsomfattande planerade och urbanisering senaste är den tredje största staten i befolkningen. Står vid livskvalitet och för att vara en viktig vägkorsning region. Den stad är en av de grönaste i landet.
Planeras av företaget Företag Förbättringar Norr om Paraná, i 1947, Maringa upphöjdes till kommunen 1951, huggas upp är Mandaguari. Som ursprungligen planerats stadsplanen och modernistiskaEnligt principen om Ebenezer Howard av Garden City, vuxit snabbt under de följande årtiondena , vilket leder till perifer atomkärnor som Sarandi och Paiçandu. Ändå anser rådet index av livskvalitet hög bevara stora områden inom stadsområdet ursprunglig skog som Horto, Pioneer Park ( Grove II) och Parque do IngaDe senare är öppna för allmänheten . Det innehåller också mindre fragment som Cinquantenaire Park, eller privata områden och ett stort nätverk av skyddsområden i dalarna.
Enligt New historia MPB - Volym 22 , kom stadens namn på grund av att arbetstagarna sjöng låten Maringá (i Joubert de Carvalho) Natt och dag för sitt arbete. Faktum är att styrelsen för Street Joubert de Carvalho, står skrivet: Kompositör av musik som gav staden dess namn. "
Få floderna som omger staden , som har som sitt huvudsakliga vattenförsörjning genom River Pirapó. En yta avrinningsområdet plats i floden Pirapó motsvarar 88 % av distribuerade vatten , den andra 12 % från fem djupa brunnar. I april 2010 hade staden 102.162 vatten anslutningar. Dess territorium är bland de interfluve av floderna och Pirapó Ivaí.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar