Sidor

måndag 23 augusti 2010

Skedsmokorset. (Norge)

Skedsmokorset är ett tätt fast plats i Centrinity Kommun Akershus Län och har ca 15.000 invånare. Det ligger nära Europeiska 6 ca. 25 km norr om Oslo. Och är en del av by i Oslo. Skedsmokorset har större fastigheter.

Skedsmo är en kommun i Akershus län, Norge. Det är en del av traditionella regionen av Romerike. Administrativt centrum i kommunen är stad av Lillestrøm. Ungefär en tredjedel av den kommunala befolkningen bor i Lillestrøm . Andra viktiga städer är Skedsmokorset, Skjetten och Strømmen. En mindre uppgörelse angränsande Lillestrøm är Kjeller.
Den lokala Tidningen är Romerikes Blad ( omsättning 39.139 år 2004). Det papper som kommer ut dagligen.
Kommunen ( ursprungligen socken) är döpt efter det gamla Skedsmo gård (Fornnordiska: Skeiðsmór) , sedan den första kyrkan byggdes här. Det första elementet är genitiv fall av Skeid som betyder " rinnande spår för hästkapplöpning" och den sista delen är Mór som betyder "hed"Eller"hed" .
Skedsmo inrättades som en kommun den 1 januari 1838. Lørenskog och Lillestrøm skildes från Skedsmo som kommunerna egna den 1 januari 1908. Lillestrøm var dock samman tillbaka till kommunen Skedsmo den 1 januari 1962.
På detta område kämpade stam Raumas mot kung Olav Haraldsson, skyddshelgon för Norge i 1028 . Området har blivit en viktig del av Norges industriella historia. Strømmens Værksted byggt landets första tåg på Kjeller flygplan byggdes upp till Andra världskriget, den sågverk i Lillestrøm bearbetade timmer från de stora skogar, och ett antal andra entreprises har varit viktiga .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar