Sidor

tisdag 7 september 2010

Arrecife. (Lanzarote)

Arrecife är huvudorten på ön Lanzarote i ögruppen Kanarieöarna, och tillhör provinsen Las Palmas. Befolkningen uppgick till 56 834 invånare i början av 2007, på en yta av 22,72 kvadratkilometer. Hela storstadsområdet omfattar ytterligare tre kommuner, och hade 110 835 invånare i början av 2007, på en yta av 392,21 kvadratkilometer.
Staden ligger på den östra delen av ön och har varit dess huvudort sedan 1852. Staden har givit namn åt den närbelägna internationella flygplatsen.

De tidigaste uppgifter om Arrecife dag från det femtonde århundradet då det var en liten fiskeby uppgörelse. Namn, ges sedan som Arrecifes, syftar på den svarta vulkaniska rev bakom vilken båtar kunde dölja , skyddat mot plötsliga pirate attacker.

Mot slutet av det sextonde århundradet uppgörelsen började växa som svar på ett behov av boende och magasinering att stödja växande handeln mellan de gamla och nya världar. Den första kyrkan byggdes vid denna tid , invigd till den första biskop av Arrecife , San Ginés. Växande välståndet ökat intresset för staden som en pirat mål: år 1571 en ökänd pirat som heter Dogan plundrades och nästan helt förstört den lilla hamnstaden .

År 1964 Arrecife blev platsen för Lanzarote'S första havsvatten avsaltning Fabriken, som fortfarande var i drift 2010 .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar