Sidor

måndag 27 september 2010

Beaverton.Washington. (USA)

Beaverton är en stad i Washington County, Oregon,

USA, sju miles (11 km ) väster om Portland i Tualatin River Valley .

Från och med 2008, Dess befolkningen uppskattas till 86.205 ,
nästan 14 % mer än Folkräkningen 2000 siffra på 76.129 . Detta gör den till den näst största staden i länet och Oregon's sjätte största stad.

Under 2010 var Beaverton namngavs av Pengar Magazine som en av de 100 "bästa platser att leva " , bland mindre städer , i landet.

Enligt Oregon Geographic Names, Beaverton fick sitt namn på grund av uppgörelsen närhet till en stor mängd vatten som följer av bäver dammar.

Området för Tualatin Valley som blev Beaverton ursprungligen hemma hos en Native American stam som kallas Atfalati som bosättare mispronounced som Tualatin. Den Atfalati befolkningen minskat under senare delen av 18th century , och välmående stam inte längre var dominerande i området genom den 19: e talet, då nybyggarna kom.

De infödda hade en by som heter Chakeipi, Vilket innebär Platsen för BeaverOch tidiga bosättare hänvisade till det som " Beaverdam " . Tidiga bosättare inkluderar Hall Family från Kentucky, den Denneys som bodde på deras påstående nära dagens Scholls Ferry Road och Hall Blvd , och Orin S. Allen, från västra New York. Lawrence Hall köpte 640 hektar (2,6 km ²) i Beaverdam 1847 och byggde en kvarn med sin bror nära dagens Walker Road. Hans var den första mark påståendet i området. Han följdes snart av Thomas Denney 1848, som kom till området och byggde sin första sågverk. I 1860, en vägtull Plank Road från Portland till Beaverton slutfördes över ett spår som heter Canyon Road.

Efter Amerikanska inbördeskriget, många andra nybyggare, däribland Joshua Welch , George Betts , Charles Angel , WP Watson och John Henry, som vad som nu kallas Beaverton hoppas de skulle kunna tillföra en järnväg till ett område en gång beskrev som " mest myrar och kärr som förbinds med bäverdammar att skapa något som liknade en stor sjö. " År 1872 öppnade Beaverton första postkontor i en handelsbod som drivs av Betts , som också fungerat som den första postmästaren i samhället. Betts Street, där den nuvarande posten nu står , är uppkallat efter honom. I 1893 var Beaverton, som då hade en befolkning på 400, officiellt bildat . Alonzo Cady , en lokal affärsman , som serveras som den första borgmästaren.

Många stora genomfartsleder i Beaverton är namngivna av dessa tidiga bosättare.

I december 2004 meddelade staden och Washington County en "finansiell plan " som kommer att leda till Beaverton bli den näst största staden i Oregon , andra bara till Portland . Den " tillfälliga " Planen omfattar egentligen en period av mer än tio år, från länets perspektiv, planen stöder dess strategi att ha städer och speciella distrikt tillhandahålla kommunala tjänster .

Nike ledde en rättslig och lobbying insats för att motstå annektering. Den lobbying ansträngning lyckades snabbt, med Oregon lagstiftande församlingen anta senaten Bill 887, som förbjuder Beaverton från annektera Nike utan Nike samtycke. I propositionen tillämpas även på egendom som ägs av Electro vetenskapliga Industries, Columbia Sportswear, och Tektronix, och i augusti 2008 i Oregon markanvändnings Överklagandenämnden slog fast att propositionen också spärrade staden från bifogas egendom som tillhör Leupold & Stevens. Nike : s rättsliga insatser för att motstå annekteringen kostnad Beaverton skattebetalarna över $ 360.000 och med juli 2006.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar