Sidor

torsdag 9 september 2010

Jackson, Michigan. (USA)

Jackson är en stad längs Interstate 94 i södra området i mitten av Stat i USA av Michigan, cirka 40 miles (64 km) väster om Ann Arbor och 35 miles (56 km) söder om Lansing .

Det är residensstad av Jackson County. Från och med Folkräkningen 2000, Staden befolkningen var 36.316 .

Det är den viktigaste staden i Jackson Metropolitan statistikområde, Vilket inkluderar Jackson County .

Det grundades 1829 och är uppkallad efter Ordförande Andrew Jackson.
Den 3 juli , 1829 Horace Blackman , tillsammans med Alexander Laverty , en lantmätare , och en indisk guide vadade över Grand River och gjorde läger för natten i vad som nu är Trail och S. Jackson Street.

De anlände i Jackson på en berest indiska stig som ledde västerut från Ann Arbor. Blackman anlitade Laverty och Pewytum att vägleda honom västerut. Blackman återvände till Ann Arbor och sedan Monroe och registrerade sitt yrkande om 160 acres (65 ha) vid två dollar ett tunnland . Blackman återvände till Jackson i augusti 1829, med sin bror Russell. Tillsammans röjde och byggde en stuga , byggd på hörnet av vad som skulle bli Ingham och Trail gator. Staden kallades först Jacksonopolis . Senare döptes Jacksonburgh . Slutligen var 1838 stadens namn till helt enkelt Jackson.

Jackson är den omtvistade föddes den Republikanska partiet. Ostridigt är att den första officiella möte i den grupp som faktiskt kallat sig " republikanska " hölls i Jackson under ekarna den 6 juli 1854. Tidigare möten med grupper som senare bildade republikanska partiet hölls i Ripon, Wisconsin, Exeter , New Hampshire och Crawfordsville , IowaOch alla fyra städer lagförslag sig själva som " föddes i republikanska partiet. "

Sedan konventionen dagen var varm och den stora massan inte kunde bo i hallen , mötet ajourneras till en ek dunge på "Morgan s fyrtio " i utkanten av staden, där en griffeltavla av kandidater valdes ut för statliga val. Platsen är nu nordvästra hörnet av andra och Franklin gatorna i Jackson , och brukar kallas "Under Oaks.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar