Sidor

onsdag 15 september 2010

São José Dos Campos. (Brasilien)

Sao Jose dos Campos.Vilket innebär Saint Joseph av fälten ) är en kommun och en större stad i delstaten Sao Paulo, Brasilien och en av de viktigaste industri-och forskningscentrum i Latinamerika.
Det är beläget i Vale do Paraíba (Paraiba Valley"), Mellan två mest aktiva produktion och regioner konsumtionen i landet, Sao Paulo (80 km från staden ) och Rio de Janeiro (320 km).
Enligt en 1999 A studie São José dos Campos betygsatt en av de 25 brasilianska städer för livskvaliteten . Med sin höga inkomst per capita, lång livslängd och hög nivå av infrastruktur, dos Sao Jose Campos är en trygg och säker stad som erbjuder ett brett utbud av butiker och tjänster. En infödd i Sao Jose dos Campos kallas Joseense.
Kommunen består av tre distrikt : São José dos Campos - staden själv , (även sätet) , Eugenio de Melo och St Francis Xavier. Den sista är känd för sina naturområden och ekoturism.
Stadsdelen Sao Jose dos Campos också uppdelat i två underdistrikt ( Sao Jose dos Campos och Santana do Paraíba ).
För administrativa ändamål är staden består av 7 urbana regioner: Centrum , norr, söder, väst , öst , sydöst och São Francisco Xavier .
Klimatet är fuktigt och subtropiskt, med den torra säsongen på vintern. Den största nederbörden sker från november till mars , vilket bidrar till 72 % av den årliga volymen .
Den årliga genomsnittliga relativ luftfuktighet är 76 %.
Tropiska luftmassor dominerar under 50 % av året och kallare massa luft dominerar för resten av året
På sommaren är den genomsnittliga högsta temperatur 29 ° C och på vintern är den lägsta temperaturen 10 ° C. Medeltemperaturen är 20 ° C.
Highlands dominerar i norra regionen av kommunen , vars höjder sträcker sig från 660 till 975 meter. De kallas Serra da Mantiqueira (Mantiqueira Range). Det finns även toppar och berg som kan uppgå till 2420,7 meter (Pico dos Marins - Strejkvakt - SP , Brasilien) där vädret kommer att nå -12 ° C.
I stadsområdeFinns det rullande plateaus och kullar.
I söder , åsarna i Serra do Mar utgör gränsen mellan kust-slätten och de inre platån (platå) , som har en höjd av 400 till 500 meter .
Kommun : Förhöjda 550 m till 2.082 m
Ort: Förhöjda 550 m till 690 m, i genomsnitt 660 meter.
Ursprunget till São José dos Campos ligga i slutet av 16-talet då jesuiterna grundade en nötkreatursgård , Village of Kap Horn. Gården skapades genom en koncession av bosättningar runt 1590 till Jesuitorden. Gården var belägen vid floden Rio Comprido , naturlig gräns mellan São José och staden Jacareí i dag.
Gården status var ett knep för att dölja en religiös utpost , en av flera Jesuit Minskningar i Brasilien , känt för sin motståndskraft mot slaveri , från Portugisiska Expeditionen ledare och indigeneous människor jägare , den så kallade Bandeirantes.
Den 10 september 1611, var det lokala officiellt erkända och bönderna hindras från att utnyttja Natives som slavar. Men ett gurkmeja konflikt mellan jordbrukare och den religiösa ledde till utvisning av jesuiterna i 1640 från regionen och den därav följande spridning av uppdraget.
Trots jesuiterna återvände och återupprättas en ny uppgörelse , där den nuvarande centrum är fläckig . Det var ungefär 15 km nordost om den tidigare delegationen, på en högre slätt med ett fantastiskt syfte ovanför en geologisk depression, som garanterade säkerhet mot invasioner och översvämningar. Återigen är en ny mission trots , var det officiellt behandlas som ett kreatur gård.
Den ursprungliga urbaniseringen plan tillskrivs det jesuiten Manoel de Leão, vars huvudsakliga arbete verkligen skulle vara att vara administratör av samhället.
I 1692 , döpt dokument byn som Residence i Paraiba do Sul, I 1696 som Residence St Joseph.
I början av guldbrytning konjunkturcykeln i Brasilien, går att lösa genom stora svårigheter på grund av utförsel av arbetskraft till gruvorna .
Efter den slutgiltiga utvisning av jesuiter från den portugisiska imperiet 1759, alla religiösa För tillgångar, såsom gårdarna var högskolor och byar fattades under det portugisiska kronans vårdnad. Guvernören , D. Luis Antonio Botelho MourãoHade i första hand att ge dessa nya tillgångar till produktiva enheter och öka skatteuppbörden. För detta begärde Boutelho Mourão framgångsrikt tillstånd från Viceroy att skapa civila församlingar, Som kallas församlingar, Och att ändra den skattemässiga statusen av byar i kategorin Staden ( stad ).
Då, den 27 juli 1767, nådde São José officiella status stad, med en hall och en skampåle, passerar över status socken , och namnet Vila de São José do Paraíba formaliserades . Men för många år vidhöll samma landsbygden egenskaper. Den största svårigheten var att Royal Road (Royal Road) förbi sina begränsningar, långt från byn.
I mitten av 19. talet hade byn São José do Paraíba visat vissa tecken på ekonomisk tillväxt genom utveckling av jordbruket. Bomullsproduktion utvecklats snabbt i regionen, som exporteras till den engelska textilindustrin. Produktionen nådde en topp under 1864 .
Samma år , den 22 april , blev staden säte för en kommun , förvärva slutligen , 1871, aktuella namn Sao Jose dos Campos, Följt av bildandet av en rättsväsendet distrikt 1872. Nästan samtidigt, det var utvecklingen av kaffe odlingar i Paraíba Valley, Som började ta fart 1870.
I 1886 , efter öppnandet av Central Railroad i Brasilien järnväg (1877), nådde en topp i kaffeproduktion. Sen började sönderfalla , kör konstant tills 1930-talet.
Uppmaningen till kommunen Sao Jose dos Campos är behandling av pulmonell tuberkulos av sanatorier blev märkte i början av förra seklet , på grund av dess förment gynnsamma klimatförhållanden. Staden blev kallad sanatoriet City. Landets då största sjukhus, Vicentina Aranha Sanitarium , öppnades i staden 1924, och 1935 kommunen officiellt erkänd som en hälso- reträtt.
Med intåget av antibiotika på 1940-talet , börjar tuberkulos ska behandlas som helst, vilket innebar ett slut för hälso fördel utföras av São José , medan inrättandet av industrin var på väg bara att börja .
Den industrialisering av kommunen tar tag från installationen av Teknologisk Institut of Aeronautics 1950 och med öppnandet av Dutra Highway ( BR- 116 ) , vilket ledde till en snabbare anslutning mellan Rio de Janeiro och São Paulo och styckning i tätorten i São José dos Campos . Sammantaget får dessa faktorer kommunen att göra framsteg mot att uppfylla sin vetenskapliga och tekniska potential.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar