Sidor

fredag 15 oktober 2010

Bertrange. (Luxemburg)

Bertrange (Luxemburgiska: Bartreng, Tyska: Bartringen) Är en kommun och stad i sydvästra Luxemburg. Det ligger 6,5 km väster om Luxemburg City.

Från och med 2006.Har staden Bertrange, som ligger i den nordöstra delen av kommunen, en befolkning på 6.021 varav drygt hälften är luxemburgarna. Över 60 olika nationaliteter bor i kommunen.

Norr om staden Bertrange, på andra sidan av Route d'Arlon, Är byn Tossenberg, Bredvid som är Luxemburgs största shoppingcenter, La Belle Etoile.

The Treveri, Ett Galliska stam, bebodde regionen under flera hundra år tills de erövrades av Julius Caesar i 54 BC. Under Gallo-romersk epok som varade fram till 450 om, Romans byggt ett antal vägar i området, inklusive Kiem (Latin caminus, Väg) mellan Trier till Reims. Den passerade genom Strassen (Strata) Till vad som nu Bertrange på Tossenberg där det fanns en förfriskning post för resenärer och fortsatte till närliggande Mamer (Mambra), En romersk Vicus, Och Arlon (Orolauneum). En annan väg ansluten Tossenberg till Titelberg nära Rodange. Bevis på Gallo-romersk och faktiskt Treveri invånare i Bertrange hittades vid utgrävningar start 1997.

Det var nog ett feodalt slott i Bertrange som dess herrar nämns i handlingar av frihet Echternach år 1226 och av Luxemburg i 1243.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar