Sidor

onsdag 27 oktober 2010

Ede. (Nederländerna)

Ede är en medelstor stad i nederländska provinsen Gelderland, belägen på den västra flanken av Veluwe och södra Gelderland Valley. Det är också huvudstad i den eponymous staden. Staden har 68.050 invånare Ede (2010).

Stora delar av denna skapelse, och Ede är ännu på uppdrag av byggdes nykomlingar (området runt niten Bergerweg (bostäder för militär personal), Garden City Enka). Den Enka Anläggningen är nu stängd dock, och Defense avgår från Ede.

Trots avgår huvuddelen Ede är en växande kärna. Den gamla staden har renoverats. Bakom de nya målen ger en uppgång i det centrala området. Trots denna stora renovering och restaurering, är inte glada över det nya centrumet för Ede. Därför är det ofta som kall och dyster. Kommunen försöker göra något här med extra grönt för att genomföra torg återuppbyggnad.

Under de senaste decennierna, stadsdelar såsom Rietkampen Maandereng och byggt (stadsporten som en kontakt). Faktiska byggandet av utveckling och Kernhemsom passage av N224 har blivit ett faktum.

Liksom många ställen i Ede är ett (åter) utveckling av staden, till exempel att förbättra delar av distrikten Veldhuizen och Enka / Ede Syd och renoverar hjärtat av Gamla kyrkan. Kommunen vill bygga en så kallad Cluster Services och distrikten Kernhem Veldhuizen - söder om N224 - tillsammans. De butiker och offentliga lokaler, från vilket tjänsterna klustret skulle bildas, enligt denna plan konstruerades i anslutning till N224. Vägen går sedan in i en tunnel genom detta kluster.

I det förflutna i Ede, antal katastrofer inträffade en. År 1783 kom till en dysenteri epidemi runt 108 personer. Detta var enorm eftersom Ede vid den tiden hade endast omkring 600 invånare. Den 6 augusti ENKA fabriken exploderade 1925 i en syre maskin. Tre människor dog i detta blast och det fanns minst 10 skadades. I andra världskriget fanns det ett bombattentat den 17 september, postat 1944 Ede, civila liv är 69 förlorade.

I andra världskriget under "Operation Market Garden"allierade soldater på Ginkel Heath nära Ede landas, därifrån de är, kämpar tyskarna att Arnhem dras. Varje år i september är fallskärm fortfarande hoppa över heden. De fallskärmsjägare är bland annat, riktigt, fortfarande är i drift, flygplan tappade krig. Det är alltid offentliga klocka från området. Det finns även veteraner från Storbritannien inblandade. Fram till 2006 hoppade även veteraner ibland 80 år gammal, men antagligen var det 2006 den senaste gången veteraner deltog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar