Sidor

lördag 30 oktober 2010

Harsewinkel. (Tyskland)

Harsewinkel är en stad med omkring 24.000 invånare i Nordrhein-Westfalen Gütersloh i Westfalen-Lippe (Detmold). Staden ligger på Ems , och är anlagda för Münsterland räknas.

Harsewinkel nämns första gången runt 1090 och under medeltiden genom grundandet av Cistercinerordnarna-Klosters Marienfeld ett uppsving. Staden tillhörde biskopsstiftet i Münster och 1803 kom till England Preussen. I 1973 kommunreformen Harsewinkel tilldelades distriktet Gütersloh. Den mest kända företag i staden är det lantbruksmaskiner tillverkaren Claas.

Harsewinkel är Emssandebene (och därmed i nordtyska låglandet) på gränsen mellan Münsterland och Westfalen i westfaliska Bay (även kallad Münsterland Bay) ca 15 km söder om Teutoburgerskogen.

Närmaste städer är Gütersloh i 15 km i sydost, Bielefeld , 25 mil öster, och Osnabrück, som är 45 km i nordlig riktning tas bort och Munster, som ligger 50 km väster bort.

Landskapet profil av tätorten är mycket platt, vågig. Den högsta terräng punkten är 79,9 m över havet. NN och ligger i blomstrande kullar, medan den lägsta punkten 56 meter över havet. NN i Emstal på Greffen är. Mittpunkter tre byar som ägdes av staden Harsewinkel, Marienfeld och Greffen ligger på 62 m till 68 m över havet. NN.

Den största floden i staden, Ems, som flyter förbi tre distrikt i söder. de faller in, allt höger sida, Luttersom är den längsta floden i staden är, även Loddenbach, det Abrooksbach och Rheda Bach. De mindre floder Woestenbach, Talgraben och Welplagebach tillhör dessa bifloder till floden Ems.

I den nedre horisontella basen lera och sandsten i kohlenflözführenden kol Berg (övre karbon). Dessutom finns det en upp till ca 1500 m tjocka jordlager av kalksten och märgel stenar av mesozoikum (krita). Denna berggrund lager av jord av istiden (krita) är helt täckt. De kan på underjordiska dolda isälv dal Ems en tjocklek på upp till 20 m från. Dessa stenar består av okonsoliderade sandiga och siltiga sediment av Weichsel istiden och har nära till ytan grundvatten uppfylls. I de små bäckar rinner ut i hela Ems finns humösa sand och lerig silt.

På högre områden Talsandebene har näringsfattiga och torka känsliga jordar (Podzols) som utvecklats av tillämpningen av torv (Plagge Esch) har nu en förbättrad lönsamhet. Den djupare jordlager är ofta påverkade av grundvatten (gley-podzols). I slätter och dalbottnar nära ytan av grundvattnet kännetecknas av att de är därför naturliga gräsmarker platser var dock, dränering åtgärder till stor del göras tillgänglig åkermark. Längs floden Ems och dess biflod dalar av dessa är unga dyner blåste upp som en flygande sand. Jorden utveckling är fortfarande i sin linda och områden med blygsam tallskog omfattas.

Harsewinkel är måttlig till god för användning av geotermisk värme källor med hjälp av borrhål och värme genom värmepumpar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar