Sidor

fredag 8 oktober 2010

Joinville. (Brasilien)

Joinville är en stad i Santa Catarina, I Södra regionen av Brasilien.

Joinville är Santa Catarina största stad. Under 2010 har befolkningen förväntas uppgå till cirka 500.000, av vilka många är av Tyskt påbrå. Joinville storstadsområde överstiger 1 miljon invånare.

På grund av städernas utveckling och relativt bra infrastruktur, har Joinville blivit ett viktigt centrum för evenemang och konferenser affärer. Staden har en av de högsta levnadsstandard i Brasilien.

De första invånarna i regionen Joinville var Tupi-Guarani folk. Joinville bildades den 9 mars 1851, genom Tyska, Swiss och Norska invandrare.

Även om det anses vara ett Tysk-brasilianska stad, är dess namn Franska (Joinville fick sitt namn efter François d'Orléans, prins av Joinville, Son till King Louis-Philippe av Frankrike, Som gifte sig Prinsessan Francisca i Brasilien, 1843). Stadens tidigare namn var Dona FranciscaVar men ändrade till Joinville 1851.

Marken där Joinville ligger var en del av de franska och brasilianska kungafamiljen bröllopsgåva, trots att prinsen av Joinville och hans brasilianska bruden aldrig varit i landet.

Det var ett kungligt palats byggt i deras ära runt 1870. År 1851, den franska prinsen, efter en finanskris, sålde nästan alla sina landområden i södra Brasilien till Tyska Senator Mathias Schröder.

Senator Schröder var en medlem av Colonization Society of Hamburg. Detta samhälle, som består av bankirer, affärsmän och handlare, lockade invandrare ska skickas till Brasilien och därmed etablera kommersiella bindningar mellan Tyskland och den tyska samhällen i Brasilien. År 1851, den första 118 Tyska och Swiss invandrare anlände, följt av 74 Norska invandrare.

Från 1850 till 1888, fick Joinville 17.000 tyska invandrare, de flesta av dem Lutheraner, Att fattiga bönder som kommer ockupera denna del av Brasilien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar