Sidor

torsdag 14 oktober 2010

Saint Marys, New South Wales. (Australien)

St Marys är en förort i västra Sydney, I delstaten New South Wales Australien. St Marys ligger 45 kilometer väster om Sydney centrala affärsdistrikt, I kommunala området av Staden Penrith.

St Marys sitter mellan South Creek som utgör den västra gränsen och Linor Creek, Dess östra gräns.

Förorten St Marys var uppkallad efter församlingskyrkan St Mary Magdalene, som byggdes mellan 1837 och 1840. Den invigdes av biskop Broughton 1840 och är en av de äldsta kyrkorna i New South Wales som fortfarande har linjetrafik. St Marys är en av de få township i världen som faktiskt fått sitt namn efter en kyrka.

Platsen ansågs ha valts av mor Phillip Parker King. Fastigheten hade förvärvats från John Oxley år 1828 av kung, den ursprungliga tilldelningen ha skett 1823. Övrig mark bidrag i området ingår de som Anna Josepha King i 1807 (Dunheved), Samuel Marsden (Mamre), och Mary Putland (Frogmore).

Området kallades först South Creek eftersom Europeiska uppgörelse var ursprungligen centrerad längs stranden av ån. Marken bidrag blev som bedriver jordbruk på grund av den permanenta vattenförsörjningen. De rika alluviala jorden längs stranden av ån säkerställs en växande jordbruksbefolkningen och dess placering på vad som då kallades Great Western Road, senare omdöpt till Great Western Highway, innebar att det blev en bekväm anhalt.

Namnet St Marys användes först när St Marys Post Office öppnades den 1 oktober 1840. Den township ingick i ett bidrag till Maria Putland (senare gifte sig med Sir Maurice O'Connell), dotter av guvernör William Bligh. Närmare reglering av området blev möjligt när år 1842 en del av O'Connell Estate var uppdelat. St Marys har en lång och rik industri-och jordbruksprodukter historia, inklusive garverier och ammunition som tidigare drevs av Australian Defence Industries.

Kommun St Marys proklamerades den 3 mars 1890, och valet av rådets första hölls i maj 1890. Rådet var samman med kommun Penrith den 1 januari 1949. Den första borgmästare var William Garner, och den sista borgmästaren var JJ Blair (1948). Det finns en filial i Penrith kommunfullmäktige i Mamre Road tillsammans med ett bibliotek. St Marys & District Historical Society är öppen för allmänheten på måndagar, onsdagar och fredagar i Bygdegården komplex ligger på Mamre Road på den södra sidan av Great Western Highway.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar