Sidor

måndag 1 november 2010

Halle. (Tyskland)

Halle (Westfalen) officiellt: Halle (Westfalen), är en stad i Nordrhein-Westfalen , belägen cirka 15 km väster om Bielefeld i den norra delen av distriktet Gütersloh i Westfalen-Lippe. Stadsområdet sträcker sig till nordost i Teutoburgerskogen och i sydväst till Emssandebene. Nämns första gången 1246, var en av stadens ut i 1719 att placera flera århundraden för grevskapet Ravensberg och var 1816-1972 distrikt stad i distriktet hallen. Förutom en rad medelstora företag i lager August Storck och Gerry Weber internationellt kända företag, etablerat två. Hall är de många lindar i stan som "Linde stad" pga.

Hall är beläget ca 15 km väster om Bielefeld och 38 km sydost om Osnabrück i norra distriktet Gütersloh i Westfalen-Lippe. Det är mot nordost kanten av viken westfaliska väntat och är till stor del i Emssandebene på sydsluttningen av Teutoburgerskogen, staden området från nordväst till sydost rinner genom den. Mindre delar av staden ligger i bergskedja att medan den östra Münsterland den Westfaliska Bay och begränsad och på denna punkt del av Weser-Ems-vattendelaren är. Den högsta höjder är Hengeberg med 316 m över havet. NN och Stora Egge med 312 m över havet. NN. Med 70 m över havet. NN är den sydvästra utkanten djupast. Där flödet Hessel och Rheda ström ut ur staden, medan stången Bach på stadens utkanter i Loddenbach öppnas. I den norra staden på Hengeberg fjädrande Kuensebeck Bach och Laibach är på Kölkebeck Rheda Bach. Alla bäckar flödet från Teutoburgerskogen och slutligen flödet Ems till. Staden är formad av användning inom jordbruket, men också har betydande intressen skogsområde, inklusive skog och gärningar Hauser skogoch 40 hektar urbana skogen. Den 52: e Latitude nedskärningar staden i den södra delen.

Klipporna i den grunda markytan Osning upprätt brant. De är gjorda av lera märgel- kalk märgel- kalksten och märgel stenar, men också från sandstenar och sandiga marls av mesozoikum, i synnerhet de lägre och yngre krita. Dessa stenar ligger på en bas av vikta klippor paleozoikum, särskilt Devon och kol. Vid övergången området till Münsterland, krita skikt ökar från en blygsam och mestadels sandiga lösa jordlager från istiden (kvartäraär) omfattas, från flodsediment av Ems och från glaciala avlagringar såsom morän marken smältvatten sand finns eller.

I förhållande till mark kan staden morfologiskt uppdelat i tre sektioner. Bottnar i hängrännor, dalar och slätter i sydväst ligger nära ytan med grundvattnet att uppfylla. Detta gley jordar är naturliga gräsmarker webbplatser. Från toppar och dalar att stiga tillbaka från sand och smältvatten sand, sediment av kvartära. Dessa sanden är näringsfattiga till sura jordar hedar, vissa med hardpan i alven, vittrade. På den sydvästra sluttningen av Teutoburgerskogen, till exempel Künsebeck, land de en stor en. Som ett resultat av historiska odlingstekniker och många års användning i fält av dessa marker är att nå ut till den djupa humus, ibland med Plagge ordning. Sydväst om centrala räckvidd Teutoburgerskogen är några enstaka toppar, såsom Hesseln bergen. Här är kalksten och märgel stenar i yngre krita grunt, lera lera Rendzinen uppstått. Denna bas-rika jordar är typiska värdefulla lövträd webbplatser. De viktigaste åsen består av sandsten i Nedre krita. På det har kraftfulla hed jordar, sura, steniga bildas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar