Sidor

lördag 27 november 2010

Hoensbroek. (Nederländerna)

Hoensbroek är en holländsk stad i kommunen Heerlen. Det är beläget i den sydöstra delen av Limburg, en provins i sydöstra delen av Nederländerna. Fram till 1982 var Hoensbroek en egen kommun.

Hoensbroek är känd för sin medeltida borg, Kasteel Hoensbroek, uppkallad efter Knight Hoen, en medlem av familjen Hoen. Det är från omkring 1250.

Hoensbroek är också känd för mässan på Kristi himmelsfärdsdag (Hemelvaartsdag) så många som 100,000 peole varje år för att få till Hoensbroek.

Under medeltiden, staden var känd under namnet Gebrook, som betyder lika mycket som "Swampy Landskap", och tillhörde familjen Hoen. Deras efternamn så småningom blandades med det ursprungliga, vilket resulterar i namnet Hoensbroeck för platsen och Van Hoensbroeck som efternamn. Den dialekt som folk Hoensbroek tala, Gerbrooker Plat, hänvisar till det gamla namnet på Gebrook.

Befolkningen i Hoensbroek uppskattas till omkring 25.000.

Kolbrytning Staden är fortfarande blygsam fram till början av 20th century, då flera gruvor öppnades (inklusive Emma), för en betydande ökning av befolkningen orsakat. Detta gjorde det nödvändigt att bygga nya bostadsområden, med följden att Heerlen & Hoensbroek närmare varandra växte.

Idag utgör nu en sammanhängande Hoensbroek & Heerlen och tättbebyggt område. Bara toppen, tidigare Oranje Nassau III-gruvan, som för närvarande utformas som en park, utgör en slags barriär mellan platserna. Gruvorna i området är alla nu stängd, men många av de anställda innan grönområden kvarstår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar