Sidor

söndag 21 november 2010

Lagnieu, Rhone-Alpes.

Lagnieu eller Lagnioe i Francoprovençal är en vanlig fransk, ligger söder om departementet iAin i regionen Rhône-Alpes i sydöstra Frankrike. Den är huvudstad i kantonen iAin.

Dess invånare kallas Lagnolans och Lagnolanes eller Latinicois och Latinicoises[
Lagnieu intar en privilegierad ställning. Det ligger 7 km från Amberieu sv Bugey, 37 km söder om Bourg-en-Bresse (chef för departementet Ain), 40 km från Lyon-Saint Exupery, 50 km Lyon, 111 km från Geneve och 140 km från Valencia. Staden ligger på högra stranden av Rhone, inom området för AOC viner Bugey (Roussette appellation Bugey-Lagnieu).

Staden är genomskärs av riksväg 20A (tidigare riksväg 75) och börja där länsvägar 122, 40, 60a och 77B. Avvikelsen Lagnieu (t.ex. 1075-D. N 75) har runt Lagnieu och så ge en bättre livsmiljö för boende och strålande färger med hemmen. Lagnieu också betjänas av regelbundna busslinjer och ligger 7 km från stationen Amberieu, staden är lättillgänglig Lagnieu TER ligger på den alternativa rutten "Valencia-Côte d'Azur" och "Macon Paris ". Staden ser och bläddra tusentals semesterfirare varje dag och kan anses vara den första staden att underteckna en semester eftersom den alternativa rutten "Valencia-Côte d'Azur" börjar 8 km längre norrut. Om detta är tecknet på semester är också en av avkastning där han tar efter att ha lämnat motorvägen och en relativt milda och soliga klimatet som påminner oss om ännu södra Frankrike.

Även försvagat, har Lagnieu en påverkan från Medelhavet. En del Medelhavet växtarter och särskilt ett varmt klimat bevisa förekomsten av detta inflytande som är föremål Lagnieu. Den senare har också en stor sol. Men är vintrarna ofta präglas av kyla och förekomsten av snö tenderar över tiden att bli alltmer sällsynt på grund av en uppmjukning temperatur. Men detta hårda klimat ger snabbt utrymme för en varm källa på hösten eller kvävning och stormig sommar. Lagnieu varumärke eller nästan så, i slutet av påverkan från Medelhavet är som försvinner gradvis under fortskrider norr om Lagnieu och försvinner ett par mil längre norrut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar