Sidor

tisdag 9 november 2010

Semarang. (Indonesien)

Semarang (uttalas [səmaraŋ] ) är en stad på norra kusten av ön Java , Indonesien .Den är huvudstad i provinsen Centrala Java . Den har en yta på 225,17 km ² och en befolkning på cirka 1,5 miljoner människor, vilket gör det Indonesiens femte största stad. Semarang ligger på 6 ° 58'S 110 ° 25'E / 6,967 ° S 110,417 ° E / -6,967, 110,417 . En stor hamn under den holländska kolonialtiden, och är fortfarande en viktig hamn i dag, staden har en dominerande javanesiska befolkning.

Semarang historia går tillbaka till det nionde århundradet, då den var känd som Bergota. Vid slutet av femtonde århundradet, en javanesiska islamisk missionär från närliggande Sultanatet Demak med namnet på Kyai Pandan Arang grundade en by och en islamisk internatskola på denna plats. Den 1 maj 1547, efter samråd Sunan Kalijaga , Sultan Hadiwijaya av Pajang deklarerade Kyai Pandan Arang första bupati (regent) i Semarang, vilket kulturellt och politiskt, denna dag Semarang föddes.

Sunan Amangkurat II lovat att ge kontrollen över Semarang till Holländska Ostindiska Kompaniet (VOC) som en del av en skuld betalning. I 1682 , Semarang stat var grundades av den nederländska kolonialmakten. Den 5 Oktober 1705 efter år av yrken, officiellt blev Semarang en VOC staden när Susuhunan Pakubuwono jag gjort en deal att ge en omfattande handel rättigheter till VOC i utbyte mot utplåna Mataram : s skuld. VOC, och senare, Nederländska Ostindien regeringen, etablerade tobak plantager i regionen och byggde vägar och järnvägar, vilket gör Semarang ett viktigt handelscentrum koloniala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar