Sidor

tisdag 16 november 2010

Steubenville. (USA)

Steubenville är en stad belägen längs Ohiofloden i Jefferson County, Ohio vid Ohio-West Virginia gränsen i USA . Det är de politiska residensstad i Jefferson County och är ibland anses vara en del av Pittsburgh Tri-State -området, inofficiellt som en förort . Det är också en huvudsaklig stad Weirton -Steubenville, WV -OH Metropolitan Statistical Area . Från och med 2000 års folkräkning , staden en befolkning var 19.329.

Steubenville kallas staden Murals eftersom mer än 25 väggmålningar finns i centrum. Det är hemmet för Franciscan University i Steubenville , Östra Gateway Community College (tidigare Jefferson Community College), och Old Fort Steuben.

Under sin storhetstid under den period på 1940-talet av 60-talet, var Steubenville allmänt känd som "Lilla Chicago", ett smeknamn som, å ena sidan väckte stadens fruktsamma industri och centrum rörelse, medan å andra sidan tyder Steubenville rykte för brott , spel, och korruption.

Det är födelseplatsen för legendariska sångaren och skådespelaren Dean Martin , skådespelare, producent och regissör Traci Lords , TV kommentator och oddsmaker Jimmy "The Greek" Snyder och Hall of Fame baseball pitcher Rollie Fingers .

Steubenville var plätterat som stad 1797, omedelbart efter bildandet av Jefferson County. Den byggdes på platsen för Fort Steuben som byggdes 1786-1787 och uppkallat efter baron Friedrich Wilhelm von Steuben . Steubenville fick stadsrättigheter 1851. Staden var också ett stopp längs Pittsburgh, Cincinnati, Chicago och St Louis Railroad som kopplas Pittsburgh till Chicago och St Louis . Bezaliel (Besalel) Wells och James Ross var grundarna av staden. Wells, en regering lantmätare född i Baltimore, fick ca 1000 hektar (4 km 2) av mark väster om Ohiofloden, och Ross, en advokat från Pittsburgh, mark norr om hans. De två männen var ansvariga för utformningen av staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar