Sidor

tisdag 14 december 2010

Fremont.Kalifornien, (USA)

Fremont (uttalas / fre ː mɒnt / ) är en stad i Alameda County , Kalifornien . Det bildades den 23 januari 1956 genom en sammanslagning av fem mindre orter: Centerville, Niles, Irvington, Mission San Jose, och Warm Springs. Staden är uppkallad efter John Charles Frémont , "den store Pathfinder."

Fremont är beläget i den sydöstra delen av San Francisco Bay Area . Hem till uppskattningsvis 251.000 människor med 2010, demografer uppskattar att befolkningen kommer att nå 310.300 år 2030. Fremont är nu den fjärde mest folkrika staden i San Francisco Bay Area , och den största förort i metropolen. Det är det närmaste Alameda County stad till Silicon Valley , och är därför ibland associerade med den.

Området består av Fremont, Newark (en enklav i Fremont) och Union City var tidigare känt som Washington Township , och är nu känd som Tri-City-området.

Fremont är vänort till Elizabeth, South Australia (numera en del av staden Playford ), Puerto Penasco , Mexiko, Fukaya , Japan, Horta , Azorerna , Portugal, Lipa City , Filippinerna , och Jaipur , Indien.

Det inspelade historia Fremont område påbörjades den 9 juni 1797, när Mission San José grundades av spanjoren Fadern Fermin de Lasuen . Missionen etablerades vid platsen för Ohlone byn Oroysom. På sin andra dag i området, Mission part dödade en grizzlybjörn i Niles Canyon . Den första engelskspråkiga besökare till Fremont var den berömda trapper och upptäcktsresande Jedediah Smith 1827. Uppdraget blomstrade, så småningom nå en befolkning på 1.886 invånare 1831. Inverkan av missionärerna minskade efter 1834, när den mexikanska regeringen en lag sekularisering .

José de Jesus Vallejo , bror till Mariano Vallejo var stipendiat i Rancho Arroyo de la Alameda mexikansk mark bidrag . Hans familj var inflytelserik i Fremont i slutet av kolonialtiden, och som ägs och byggde en kvarn vid mynningen av Niles Canyon . År 1846 de fick besök av stadens namne John C. Frémont , som kartlagt en vandringsled genom Mission Pass att ge tillgång till amerikanska nybyggare i den sydöstra San Francisco Bay Area. Fremont växte snabbt vid tiden för Gold Rush . Jordbruket domineras ekonomin med druvor, plantskoleväxter och oliver som ledande grödor. År 1868 den 6,8-magnitud Hayward jordbävning på Hayward Fel kollapsade byggnader i hela Fremont, förstör Mission San José och dess uthus. Fram till 1906 San Francisco jordbävning orsakade dess förstörelse, det Palmdale Winery var Fremont den största i Kalifornien. Ruinerna av Palmdale Winery är fortfarande synliga i närheten av Five Corners i Irvington.

Mellan 1912 och 1916 i Niles delen av Fremont var den tidigaste hem av Kaliforniens filmindustrin. Charlie Chaplin filmat flera filmer i Fremont, framför allt "The Tramp". Fremont bildades 1956, då fem städerna i området samlades för att bilda en stad. Fremont blev mer industrialiserade under 1950 och 1960. De General Motors bilindustrin monteringsfabrik i Warm Springs var stadens största arbetsgivare, och Fremont var känd för sin dra remsan. På 1980-talet den genetiskt modifierade växten blev ett joint venture fordonsindustrin monteringsanläggning av Toyota och General Motors kallas Nummi . Toyota och Nummi stänga ner sin verksamhet i början av 2010. Del av anläggningen förvärvades i juni 2010 av Tesla Motors som sin främsta produktionsanläggning, den så kallade Tesla Factory . Tesla väntas rulla ut sina exklusiva elbilar någon gång under 2012. En boom i högteknologiska arbetstillfällen under 1980-talet till slutet av 1990, särskilt i Warm Springs District, orsakade en snabb utveckling i staden.

Den första Fremont postkontor öppnades 1956.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar