Sidor

måndag 13 december 2010

Lingongrottor.

Ingredienser 30 st
1,5 dl hasselnötter
200 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
180 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl lingonsylt

Tillagning
Vi är mycket förtjusta i hallongrottor och här har vi bakat en annan variant med nötter i degen och lingonsylt som fyllning.
1. Sätt ugnen på 200°. Ställ ut stora pappersformar på en plåt.
2. Mixa först nötter, smör, strösocker och vaniljsocker i en
matberedare. Mixa i mjöl och bakpulver till en deg.
3. Rulla ut degen till en längd och dela den i bitar. Rulla dem till kulor och lägg i pappersformar.
4. Gör en fördjupning i varje kaka och lägg i en klick sylt.
5. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar