Sidor

söndag 12 december 2010

Maubeuge. (Frankrike)

Maubeuge är en kommun i Nord avdelning i norra Frankrike .

Det ligger på båda bankerna i Sambre (här kanaliserad), 36 km (22 mi) öster om Valenciennes och ca 9 km (5,6 mi) från belgiska gränsen.

Maubeuge (antika Malbodium , från latin , som härrör från Gamla frankiska namn Malboden , som betyder "tinget i Boden") har sitt ursprung i Maubeuge Abbey , en dubbel kloster , för män och kvinnor, som grundades den 7: e-talet av Sankt Aldego de reliker varav finns bevarade i kyrkan . Det tillhörde därefter territorium Hainaut . Det brändes av Ludvig XI av Frankrike , av Frans I av Frankrike , och genom Henrik II av Frankrike , och blev slutligen tilldelats Frankrike genom fördraget i Nijmegen .

Det var befäst av Vauban på befallning av Ludvig XIV av Frankrike , som under Turenne först såg militärtjänstgöring där. belägrade år 1793 av prins Josias av Coburg , var det lättad av seger Wattignies , som manifesteras med ett monument i staden . Det var utan framgång belägrades 1814, men var tvungen att kapitulera efter en kraftig motstånd, i hundra dagar .

Som en fästning Maubeuge har en gammal enceinte av bastion spår som fungerar som centrum för en viktig befäst läger 18 miles omkrets, tillverkad till största delen efter kriget 1870 , men sedan moderniserats och utökats.

Forten var belägrade i första världskriget av tyska riket .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar