Sidor

söndag 26 december 2010

Pepparrotsgratinerad kassler.

Ingredienser 4 personer
600 g potatis
500-600 g kassler

Sås
140 g ädelost, 1 bit
2,5 dl kelda, tomat och paprika, 1 förpackning
0,5 dl vatten

Tillbehör
250 g broccoli
150 g sockerbönor eller -ärter
persilja, hackad
pepparrot, riven
Tillagning

1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen i cm-tjocka skivor.
Koka den i lättsaltat vatten 5 minuter. Låt den rinna av och häll sedan över den i en ugnssäker form.

2. Grovriv ädelosten. Blanda den med Kelda och vatten. Eller kör snabbt ihop osten (i mindre bitar), Kelda och vatten i matberedaren. Häll såsen över potatisen.

3. Skär kasslern i skivor. Lägg skivorna ovanpå potatisen.

4. Gratinera i mitten av ugnen 25-30 minuter. Strö lite hackad persilja och riven pepparrot över vid serveringen. Servera tillsammans med lättkokta broccolibuketter och sockerbönor eller sockerärter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar