Sidor

tisdag 21 december 2010

Rimouski. (Kanada)

Rimouski är en kanadensisk stad i den centrala delen av Bas-Saint-Laurent -regionen i östra Quebec . Det ligger på den södra stranden av Saint Lawrencefloden vid mynningen av floden Rimouski , nordost om Quebec City .

Staden, vars befolkning var 42.240 i Kanada folkräkningen 2006 , erbjuder flera turistattraktioner. Med den nya Desjardins-Telus teater och en utvidgning av den industriella distrikt att omfatta många varuhus, har Rimouski blivit en viktig servicecenter för regionen.

Rimouski är ett stort regionalt centrum och är hem för flera institutioner som Université du Québec à Rimouski och Cégep de Rimouski . Det är säte för Rimouski-Neigette Regional County kommun . Det är också centrum för den romersk-katolska ärkestiftet i Rimouski . De Saint-Germain Cathedral är den högsta byggnaden i centrum.

Rimouski är en del av Maritime Quebec , ett område som omfattar den största gruppen av franskspråkiga och tvåspråkiga institutioner tillägnad havet naturvetenskap och teknik i Nordamerika . Dessa organisationer inbegriper Institut Maritime du Québec (IMQ), den Institut des Sciences de la mer (ISMER), den Centre de recherche sur les bioteknik Marines (CRBM), den Centre interdisciplinaire de développement en cartographie des världshaven (CIDCO) och Maurice -Lamontagne institutet (det federala ministeriet för fiske-och havsfrågor Marine Science Research Centre), baserat i Mont-Joli .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar