Sidor

måndag 17 januari 2011

Casoria. (Italien)

Casoria är en comune (kommun) i provinsen Neapel i Italien regionen Kampanien , som ligger ca 9 km nordost om Neapel .
Casoria gränsar till följande kommuner: Afragola , Arzano , Cardito , Casalnuovo di Napoli , Casavatore , Frattamaggiore , Neapel , Volla .

Namnet på Casoria nämns för första gången i dokument från 993 till 998, ansluten till Casa Aurea raviosa (latin: "Golden House of Raviosa") som nämns i andra dokument från 952 till 988. Men resultaten har många visat att området var bebott flera århundraden före Kristus.
Byn Casoria utvecklats efter år 1000 e.Kr., tack vare den benediktinska klostret San Gregorio Armeno i Neapel. På 13-talet var det en förläning av ärkebiskopen av Neapel . År 1580 köptes det upp av kungsgården i kungadömet Neapel . År 1815 den var gjord av kapitalet i ett circondario av konungariket Bägge Sicilierna , däribland 19 kommuner.

Dess sanka området var regenererade under samma period, blir en av de mest bördiga områdena i regionen. Fram till 1950-talet var Casoria en jordbruks-centrum, också producerar pasta och vin, liksom cannabis hantverk. Den industriella utvecklingen, då blev det den viktigaste industriella navet i södra Italien, orsakade befolkningen öka med fyra gånger från 1951 till 1991. De flesta av de branscher som har försvunnit nu.
Under 2005 Kommunalråd upplöstes på grund av Camorran anslutningar av sina medlemmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar