Sidor

tisdag 25 januari 2011

Estepona. (Spanien)


Estepona är en stad och kommun i regionen Costa del Sol i södra Spanien . Den ligger i provinsen Málaga , en del av autonoma i Andalusien . Estepona är känd för sina stränder som sträcker sig längs ca 21 km kust. Det är en populär semesterort och semestermål.
Den officiella befolkningen är omkring 60.000, men det varierar med ankomsten av turister och icke-registrerade utlänningar.

Tack vare sin naturliga miljö, omgiven av havet och Sierra Bermeja bergen, har Estepona ett mikroklimat med över 325 soldagar per år.
Estepona har nu många intressanta aspekter som gör det till ett populärt och samtida året semestermål runt inklusive två EG Blå Flagg stränder , en modern idrottsanläggning marina med många tapas barer och restauranger och en vit-muromgärdad stad som erbjuder shopping och pittoreska torg. Estepona har också öronmärkts i början av 1990-talet som den ursprungliga platsen som valts av Walt Disney organisationen för deras Eurodisney projekt inför Paris, Frankrike som senare belönades med installationen.

Vissa stiftelser och keramik finns i staden visar det område som var ockuperat vid tidpunkten för romarna . Namnet Estepona kommer troligen från det moriska Astabbuna. Henrik IV av Kastilien intog staden från morerna 1457. En kyrka byggdes på platsen för det tidigare moskén. År 1729 Estepona fick sin egen stadga genom Filip V av Spanien .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar