Sidor

onsdag 5 januari 2011

Gistrup. (Danmark)

Gistrup är en satellitby till Ålborg , som ligger i Gistrup Parish ca. 10 km sydost om centrum och en kilometer söder om Aalborg Universitet Quarter .

Staden har 3.550 invånare ( 2010 ), är beläget i Aalborg och tillhör Region Nordjylland . Gistrup avgränsas i söder av Lundby Bakker (Lundby Scrub) väster om ett större avrinningsområde som används av Ørnehøj Golf Club , öster om Hadsund väg och norr om en våtmark.

Gistrup framträdde som en udflytterlandsby från Noevling runt 1200 till det område som senare blev vägområdet mellan Aalborg och Hadsund . Gistrup var då en del av Noevling Parish .

Genom att Aalborg Hadsund Railway etablerat en station i Gistrup. Kursen invigdes den 1 December 1900 . Med spåret kom till liv i staden och på mätning ombord tidningen för 1842-1899 ses i tillägg till stationen en skola (1901) och en smedja. År 1924 var också kooperativ, mataffärer, krog och post vid stationen. Banan stängdes i 1969 eftersom stigen genomfördes norr om staden och har sedan använts för Aalborgs samband med Östra Hamnen (Grönland Harbour). Kro-operation är nu inställt och urskiljas endast genom värdshus uppbyggnad och hur "The Inn".

Den lokala idrottsförening LKB (Lundby Scrub Cowboys) har uppmanat sin klubbstuga Ace of Spades - det är nog en parallell till den tidigare ort ruter kung .
Stadens försörjning har berättelsen flyttats från jordbruket (till 1950) handeln och näringslivet (från 1900) att vara en satellit till Ålborg (1960).

Staden Gistrup kyrkan , Gistrup School , ett antal busslinjer, sporthallar, några närbutiker, bank, bageri, slaktare, florist och pizzerior Aladin och Gistrup Pizza och Grill House (Mullet). De nyare vägar i staden är uppkallad efter trä teman som "bakterier", "root", "stam", "blad" och "främja".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar