Sidor

måndag 3 januari 2011

Heerhugowaard. (Nederländerna)

Heerhugowaard uttal(Västfrisiska : Heerhugoweard, Heregeweard eller De Weard , nederländska lågtyska : Heerhugoweerd ) är en kommun och en stad i Nederländerna , i provinsen Noord-Holland och regionen West-Frisland .

Omkring år 800 området för den moderna kommunen av Heerhugowaard var täckt av torv fen . På grund av torv-grävning och storm översvämningar många sjöar utvecklas i regionen, inklusive Heerhugowaard. Namnet kommer från Herren ("Heer" på nederländska) Hugo van Assendelft som dödades av väst friserna på detta område i 1296 . Efter två stormar i 1248 , klostret i Egmond som hade mycket egendom i denna region, som byggdes, den Schagerdam på Schagen . Detta blev en del av Westfriese Omringdijk , som skyddade Pentagon Schagen - Alkmaar - Medemblik - Enkhuizen - Hoorn .
Okontrollerbar ökning av sjön hade förhindrats. I 17th century privata investerare beslutat att tömma sjön för att skapa jordbruksmark. I 1630 den poldern tömdes och var 39,0 km ², och landet delades mellan initiativtagarna. I motsats till t.ex. Beemster , kvaliteten på det nya landet var en stor besvikelse. I 1674 fanns det även ett seriöst förslag för att fylla på poldern med vatten, resonemang att området skulle bli mer lönsamt som fiskevatten.
En stor händelse i närhistoria Heerhugowaard var oväntad seger Prinsessan Margriet vid den allra första hölls Keegelfestival av 1961 . Detta bowling festivalen var ett årligt event förrän 1984 , när den organiserande bowlingklubben förklarat konkurs på grund av finansiella oegentligheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar