Sidor

lördag 22 januari 2011

Helstekt kotlettrad med bakade grönsaker.


Ingredienser


Portioner 4
Fläskkotlettrad 800,0 gram
Smör 1,0 msk
Matolja 2,0 msk
Zucchini 1,0 styck
Paprika (röd) 1,0 styck
Fänkål 1,0 styck
Aubergine 1,0 styck
Tomater 2,0 styck
Tomatjuice 4,0 dl
King solo (vitlök) 1,0 styck
Babyspenat (färsk) 1,0 förp.
Salt & peppar.

Tillagning
Sätt ugnen på 130°C. Se till att kotlettraden är helt putsad från fett, ben och hinnor. Klappa in med salt och peppar.

Skär zucchini, paprika, fänkål och aubergine i grova bitar. Halvera tomater. Lägg i en gryta tillsammans med tomatjuicen.

Bryn kotlettraden i smör och olja. Lägg på ett galler. Stick in en termometer till mitten på köttet.

Sätt in grytan i ugnen. Sätt gallret med kotlettraden ovanför. Stek i ugn tills köttet har en innertemperatur på 70°C.

Låt köttet vila i några minuter. Koka upp grönsaksröran. Tillsätt ev. lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenat.

Skär upp köttet. Servera med grönsakerna.
Receptinfo
Tid: 45 min
Svårighet: Medel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar