Sidor

lördag 22 januari 2011

Hillerød. (Danmark)

Hillerød är en stad med en befolkning på 29.951
1 januari 2010 ligger i norra Själland i Danmark . Hillerød är huvudstad i " Region Hovedstaden "(The Capital Region), en av de fem regioner i Danmark, och även den tredje största staden i den här delen av Själland efter Köpenhamn och Helsingör .

Staden Hillerød har ett rikt handels-och kulturliv. Hillerød är särskilt känd för Frederiksborgs slott , i centrum av staden. En annan kulturell institution är "Hillerød Vidén-og Kulturpark" (Hillerød kunskap och kultur Park), ett bibliotek med omgivande kulturen workshops och fläckar spel. Detta är den träffpunkt för kulturlivet i Hillerød - med utställningar, musik och teater.

Den mest kända monumentet är Frederiksborgs slott , som under lång tid var säte för de danska kungarna. Slottet är öppet för allmänheten och inrymmer Frederiksborg Museum / Den Riksmuseet . Det är också omges av en stor barock trädgård.

Stadsmuseet ("Bymuseet") innehåller en permanent utställning om historien om Hillerød.
"The Boiler Room" ("Kedelhuset") har förändras särskilda utställningar. 2005 angående den antika och medeltida historia i norra Själland .

Ruinerna av Æbelholt Abbey ( Æbelholt klosterruin ) finns resterna av de största Augustinian kloster i de nordliga länderna. På webbplatsen finns också ett museum som visar dess historia. Klostret grundades 1175/76 av den franska Augustinian, William av Æbelholt senare Saint William, för en reform av den redan existerande Eskilsø Abbey , som flyttades hit. Han kallades till uppgiften av den danska ärkebiskopen och statsmannen Absalon . Efter reformationen år 1536 klostret länderna var avsatt av staten och byggnaderna revs. Några av tegelstenarna senare används i konstruktion av Frederiksborgs slott.

Esrum Abbey ("Esrum Kloster") är ett cistercienserkloster kloster från 1151. Den enda kvarvarande byggnaden av denna gång stort komplex inrymmer nu en permanent utställning om cistercienserna. Det finns en restaurang i valven. Bredvid klostret är "Esrum Møllegaard", en natur-och miljöcentral om ekologi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar