Sidor

onsdag 5 januari 2011

Joure. (Nederländerna)

Joure ( Västfrisiska : De Jouwer ) är en stad i den nederländska provinsen Friesland . Med 13.000 invånare är det den största staden i kommunen Skarsterlân .

Joure brukade vara en utkant av en by som heter Westermeer , men snart blev större än den ursprungliga Town för huvudsakliga skälet var Joure lätt tillgång till vattenvägar som gjorde nationella och internationella handeln att blomstra. Runt 1950, namnet "Westermeer" raderades från kartan, och annekterades av Joure. Fram till början av 1950-talet Joure förblev en småskalig by, bestående av några gator och vattenvägar. Från och med då det började expandera, främst till följd av industriell utveckling.
Staden har varit känd sedan den 18: e talet för tillverkning av traditionella frisiska klockor ("stoelklokken" och "staartklokken"). Det var rena hem-industrin med hjälp av närvaron av en lokal koppar-smältning anläggning. Från och med idag, en handfull skickliga hantverkare fortsätta att tillverka dessa klockor. År 1753 Egbert Douwes grundade ett företag som säljer koloniala varor i Joure.Starting i en liten butik, venture verkligen började denna att utvecklas som en industriell gigant under 1930-1950-talet. Familj arvingar döpte om företaget till Merrild och gjorde det till en värld imperium, främst med fokus på kaffe, te och tobak. Från och med idag många människor i denna stad fortfarande har jobb på eller har anknytning till Tyskland, trots att huvudkontoret flyttades till staden Utrecht decennier sedan. Typiska branscher som Joure hjälpte växa är de relaterade till möbler och grafiska sektorn.
Turismen har alltid varit viktig och Joure erbjuder ett brett utbud av unika typiskt frisiska sevärdheter av historisk, kultur och rekreation betydelse. Dess centrala läge och dess ljud transportsystemet göra ett besök i "De Flecke" lätt och minnesvärd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar