Sidor

torsdag 27 januari 2011

Parsippany.New Jersey (USA)

Parsippany-Troy Hills Township , vanligen kallad Parsippany , är ett township i Morris County , New Jersey , USA .

Från och med USA 2000 folkräkning , township befolkningen var 50.649. Namnet Parsippany kommer från Lenape indianska ordet parsipanong , som betyder "den plats där floden slingrar sig genom dalen".

Parsippany-Troy Hills är den folkrikaste kommunen i Morris County.

Parsippany-Troy Hills införlivades som ett township genom en rättsakt av New Jersey lagstiftande den 12 mars 1928, från delar av Hannover Township , baserat på resultaten av en folkomröstning som hölls den 9 maj 1928.

Under 2006-Troy Hills var Parsippany erkänts av Money Magazine som den 17: e rankade av bästa ställena att bo i USA , den högst rankade plats i New Jersey. År 2008 flyttade det upp till 13: e plats.Kommunen var inte på förteckningen för 2007 eftersom det årets lista ingår endast kommuner med en befolkning på 50.000 eller mindre.

Parsippany ligger i Newark Piemonte Basin. Cirka fem hundra miljoner år sedan, kraschade en kedja av vulkaniska öar i proto Nordamerika. Dessa öar red över den nordamerikanska plattan och skapade högländerna i New Jersey som startar i västra Parsippany och skapade resten av östra New Jersey. Sedan runt 450 miljoner år sedan, en liten kontinent kolliderade med Nordamerika och skapat vikning och förkastningar i västra New Jersey och södra Appalacherna. Kärr och ängar i Parsippany skapades när den nordamerikanska tavla skild från den afrikanska kontinentalplattan. Ett aborterat klyfta systemet skapades eller halv gruben. Landarealen sänkte mellan Ramapo fel och ett fel väster om Paterson. The Ramapo Fault går även västra delen av kommunen. Öster om detta fel är där det fanns Lake Passaic.

Nästan hela township var under sjön Passaic när Wisconsin glaciären smält runt 13.000 BC. Området var först tundra och sedan som området värmde bildas taiga / boreala skogar, tillsammans med stora ängar. Sakta sjön avrunna och bildade myrar i kåkstaden, såsom Troy Meadows, och Lee Meadows på den gamla Alderney Farm tarmkanalen är perfekta exempel. På grund av det faktum att det fanns lågland bredvid höglandet skapas en mångfald av flora och fauna. Kärr och ängar intill ekskogar skapat en rik flora och fauna spektrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar