Sidor

tisdag 4 januari 2011

Skjern. (Danmark)

Skjern en stad är i danskan Region Midtjylland med 7.468 invånare (2007) omkring 7 kilometer öst av Ringkøbing av fjorden, i municipalityen (municipalityen) Ringkøbing Skjern.

Staden designeras efter floden Skjern Å, som kör söder staden. Det överskrids endast den största staden för understödja i municipalityen, av Ringkøbing och är den mest unga det okända som av Danmark Købstad, med rätter efter 1958.

Den Skjerns grannstaden är Tarm, som ligger båda städer ungefärligt fyra kilometer från varje annan som är långväga.

Bredvid Skjernen Å som stadsstillbilden är vid dess, räcka klumpa ihop sig besättningen Skjern Håndbold medger, som lekar i det bäst räcker klumpa ihop sig ligan av Danmark. Skjen segrade ligamästerskapet i säsongen 1998/99, direkt, efter de var rörda upp in i ligan. De är den enda besättningen, som denna nådde. För den Skjern Håndbold starten bland annat spelarna för danskavärldsmästerskap Lars Møller Madsen och Jesper Jensen.

I Skjern de lies Kong Hans Bro. Efter legenden drunknade konungen i floden Skjern Å. I sanning drog åt dog sig det en lungtändning vid kallt vatten och som var mer sistnämnd på sjukan. Kong Hans Bro är en viktig del av Skjerns Maratonrace (Skjern Å rinnande utmaning).

Skjern var rektor förlägger av den tidigare Skjern municipalityen. Annat förlägger i den tidigare municipalityen var: Borris Stauning, Astrup, Rækker Mølle, Sædding, Dejbjerg moorland, Hanning, Bølling, Finderup och snabbare. De tidigare grannmunicipalitiesna var den Aaskov municipalityen österut, den Videbæk municipalityen och den Ringkøbing municipalityen norrut och den Egvad municipalityen in mot söderna. Alla de hör hemma efter på början av 2007 till municipalityen Ringkøbing Skjern. I året 2006 som en slå samman med det neighboring förlägger, ägde rum Tarm i diskussionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar