Sidor

måndag 3 januari 2011

Skørping. (Danmark)

Skørping är en stad med en befolkning på 2.860 (1 januari 2010) och en före detta kommun ( danska , kommune ) i Rebild kommun i Region Nordjylland i den geografiska regionen i Jylland halvön som kallas Himmerland i norra Danmark .

Den tidigare Skørping Kommunen omfattade ett område av 238 km ² , och hade en total befolkning på 9.835 (2005).

Den 1 januari Skørping kommun upphörde 2007 att existera som ett resultat av Kommunalreformen ("Kommunen Reform" 2007) .

Det slogs samman med Nørager och Støvring kommuner att bilda den nya Rebild kommunen. Detta skapade en kommun med en yta på 628 km ² och en befolkning på 28.457 (2005).

Området är i mitten av Rold Forest ( Rold Skov ), Danmarks största skogsområde, och Lake Madum ( Madum Sø ) och Stor Oks Lake ( Store Okssø ) ligger söder om staden Skørping.

Rebild Bakker ("Rebild Hills") är en nationalpark som består av ljung -kullar, som ligger i kommunen nära byn Rebild. Området köptes 1911 av en grupp amerikaner med dansk bakgrund . Satsningen leddes av Max Henius , en dansk-amerikansk Biokemisten . År 1912 parken gavs till den danska staten som present med tre villkor:

Att området bör förbli i ett naturligt tillstånd
Att det skulle vara öppna för allmänheten
Det dansk-amerikaner kunde fira amerikanska helgdagar i parken.
Den Rebild nationalpark Society Inc. är en amerikansk icke-vinstdrivande bolag, vars syfte är att arrangera en årlig Independence Day (4th av juli) festival i parken. Den första Rebild Festival ägde rum år 1912, då kung Christian X talade till en folkmassa på 10.000. Dagen har firats varje år sedan dess, med undantag av de perioder under första världskriget och andra världskriget . Det är den största 4 juli firande utanför USA , och med tal av amerikanska och danska politiker och underhållning.

Parken besöks av 400.000 människor varje år, gör den till en av Danmarks största turistattraktioner. Det har många vandringsleder, och får vandra lös i kuperad terräng. Det finns också en full-size återgivning av Abraham Lincoln : s timmerstuga och en totempåle i parken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar