Sidor

fredag 7 januari 2011

Sursee. (Schweiz)

Sursee är en kommun i distriktet Sursee i kantonen av Luzern , Schweiz . Sursee ligger vid norra änden av sjön Sempach , inte långt från där Sure (eller Suhre ) flod in i sjön ("Se"), därav namnet "Sursee".
År 2003 Wakker Priset tilldelades Sursee.

Sursee har en yta på 5,9 kvadratkilometer (2,3 ²). Av detta område,% är 30,7 används inom jordbruket, medan 21,8% är skogsmark. I resten av landet,% är 46,8 avvecklas (byggnader eller vägar) och resten (0,7%) är icke-produktiv (floder, glaciärer eller berg). I 1997 års lantmäteri , 21,88% av den totala landarealen området var täckt av skog. Av jordbruksmark,% är 28,72 används för odling eller betesmark, medan 2,05% används för frukt-och grödor vinstockar. Av de bebodda områden,% är 17,95 täckt med byggnader,% är 9,23 industri,% är 0,51 klassas som särskilda utvecklingen,% är 3,76 parker eller grönområden och 15,21% är transportinfrastruktur.

Den Wakker Priset delas ut årligen till en kommun eller annan organisation för utveckling och bevarande av dess arkitektoniska arv. Sursee fick priset för sina ansträngningar att kontrollera och styra den tidigare okontrollerad expansion. Priset beskrivning konstaterar att år 1950 Sursee var platsen för okontrollerad tillväxt och står idag inför problemen i många tätort städer. Men i de senaste 10 till 15 år har de försökt att styra tillväxten i en mer kontrollerad, högre kvalitet riktning. Kommissionen konstaterar också att de har undvikit att vrida den historiska gamla staden till ett museum eller en tom visa pjäs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar