Sidor

fredag 7 januari 2011

Uithoorn. (Nederländerna)

Uithoorn är en kommun och en stad i Nederländerna , i provinsen Noord-Holland .

Kommunen Uithoorn består av följande städer, byar och / eller distrikt: De Kwakel och Uithoorn.

Namnet De Uithoorn (eller även De Uythoorn ) användes i slutet av medeltiden för lokalisering av de lägre domstolarna i prostgården i Saint John. Byn bildats kring dess tingshus.
Folk var beroende av jordbruk och boskapsskötsel. Jordbruket blev allt svårare på grund av den stadiga marken sättningar . Från ca 1600 på, torv blev utvinning viktig och resulterade i bildandet av stora dammar, vilket i sin tur skulle göras till poldrar senare.
Under fransk-nederländska kriget i "katastrof år" av 1672 , var Uithoorn vid fronten och befästningar byggdes.

Under bataviska perioden, grannbyn Thamen var den sammanslagna med Uithoorn. Dess ekonomi var begränsad men förbättrades i mitten av 19th century när vissa industrier (inbegripet kemiska) var etablerade i området. Återvinning av ett fåtal stora dammar gav extra jordbruksmark i slutet av samma århundrade.

Circa 1885, befästningar fanns flera byggd runt Uithoorn som en del av Stelling van Amsterdam . År 1915 järnvägen byggdes genom staden.
Efter andra världskriget utvecklades Uithoorn snabbt: år 1948 den Thamerdal grannskapet byggdes, följt av Zijdelwaard 1960, Legmeer 1972, Meerwijk-West och Meerwijk-Oost från 1985 om. År 1991 ett nytt köpcentrum byggdes i centrum, på bekostnad av många ursprungliga byggnader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar