Sidor

lördag 29 januari 2011

Uster. (schweiz)

Uster är en stad och huvudstad i distriktet Uster i schweiziska kantonen av Zürich .
Det är den tredje största staden i kantonen Zürich , med över 30.000 invånare, och är en av de tjugo största städerna i Schweiz. Uster ligger intill sjön Greifensee .
Staden Uster fick Wakker Prize 2001.

I 741 byn Riedikon nämns första gången, medan det i 775 Uster nämns för första gången. År 1267 den Burg Uster (slott) nämns första gången, i besittning av Freiherr von Bonstetten.
Under Gamla Zürich kriget i maj 1444, den gamla schweiziska konfederationen belägrade den närliggande staden Greifensee , som innehas av cirka 70 försvarare, de flesta invånarna i Amt Greifensee, och några Habsburg och Zürich soldater. Staden erövrades efter fyra veckor, den 27 maj, och alla utom två av de överlevande 64 försvararna halshöggs på nästa dag, inklusive ledaren, Wildhans von Breitenlandenberg . Även i tider av krig, avrättning var massa anses allmänt en grym och orättvis handling. Den 29 maj slottet Greifensee och staden var murar den trasiga.

Den 22 November 1830 cirka 10.000 män i kantonen Zürich samlades nära Uster och krävde en ny konstitution. Denna församling, som kallas Ustertag , tillsammans med andra församlingar i Schweiz ledde till restaurering och skapandet av den schweiziska federala staten .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar