Sidor

måndag 3 januari 2011

Vianen. (Nederländerna)

Vianen ( Holländska uttal: [Vija ː nə (n)] ) är en kommun och en stad i centrala Nederländerna , i provinsen Utrecht . Det är den enda kommunen i Utrecht ligger söder om Lek floden . Före 2002 var det en del av provinsen Zuid-Holland . Vianen gränsar till två stora motorvägar som leder till Utrecht: den A2 (Amsterdam-Maastricht) på dess västra och A27 (Breda-Almere) öster om staden. Båda vägarna kan notoriskt överbelastade nära Vianen under peak pendla timmar.

Vianen fick stadsrättigheter 1337. Vianen frodades under grevarna av Brederode, som fick sitt herravälde genom giftermål i början av 15: e århundradet. Det bildade en självutnämnd suveräna seignory till 1795, inklusive Vianen, Lexmond, Hei-en Boeicop och Meerkerk. Under medeltiden, som en "fri stad", Vianen kan vara en fristad för brottslingar och flydde livegna. Av de tre slott byggdes under stadens historia, Batestein var slottet sägs vara en av de vackraste i Nederländerna. Dess enda rester är en 17th century tegel gate och vatten-pump. Rester av den gamla stadsmuren är synliga girdling delar av den gamla innerstaden.
Vianen firar stadens rättigheter varje år i oktober med en häst-marknad. Förutom hästar finns också andra aktiviteter på denna dag, som en rättvis och marknad och traditionella holländska matcher.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar