Sidor

måndag 24 januari 2011

Woking. (England)


Woking är en stor stad och socken som delar sitt namn med det omgivande kommunala distrikt , beläget i västra Surrey , England . Det är en del av London pendlingsområdet och Greater London stadsgränsen ligger 23 miles (37 km) sydväst om Charing Cross i centrala London . Woking staden själv, exklusive det omgivande distrikt, har en befolkning på 62.796, [ 1 ] och den socken , som täcker en del av tätorten inklusive Sheerwater och Knaphill , har en befolkning på 30.403. Denna population skiljer sig från den lokala regeringen distrikt ( stadsdelen Woking ), som har en ungefärlig befolkning på 92.400 (mitten av 2009 uppskattning) .
Woking spelar också en roll i litteratur: det är staden där den marsianerna första landet i HG Wells ' science fiction roman The War of the Worlds . Den har också i Douglas Adams The Meaning of Liff , som ordet för när du går till köket, men glömmer varför.

Även Woking tidigaste skriftliga utseende är i domedagsboken är det nämns som plats för ett kloster i en 8: e århundradet sammanhang, som Wochingas . I domedagsboken det verkar som Wochinges , hålls i 1086 av kung Vilhelm Erövraren , Walter FitzOther, konstapel av Windsor Castle , och Ansgot och Godfrey från Osbern FitzOsbern , då biskop av Exeter .
Modern Woking bildades i området söder om Basingstoke Canal (öppnas i 1794) kring järnvägsstationen , byggd över 150 år sedan vid korsningen mellan linjer till London, sydkusten och sydvästra England , och den privata järnvägen till Brookwood Cemetery , som utvecklats av London Necropolis bolaget som ett bräddavlopp begravningsplats för Londons död. Som ett resultat av ursprungliga bosättningen 1 kilometer till sydost, vid floden Wey blev känd som "Old Woking". Senare Woking Krematorium St Johns blev vid det första krematoriet i Storbritannien, och den första specialbyggda moské i Storbritannien (om orientalisk Road). Den Shah Jahan moskén fick i uppdrag av Shahjehan , Begum av Bhopal (1868-1901), en av de fyra kvinnliga muslimska härskarna i Bhopal som regerade mellan 1819 och 1926. Moskén har gett upphov till stadens stora asiatiska gemenskapen.

Inställningen för romanen The War of the Worlds (1898), av HG Wells , är Horsell gemensamma norr om Woking. Detta är en tidig science fiction-roman som beskriver en invasion av England av utomjordingar från Mars. Det är en av de tidigaste och mest kända avbildningar av en utomjordisk invasion av jorden och har influerat många andra, liksom lek flera filmer och radiopjäser och en tv-serie baserad på berättelsen. 1938 års radiosändningarna i USA orsakade ramaskri från allmänheten mot episod, eftersom många lyssnare trodde att en verklig Mars invasion pågick, ett exempel på masshysteri .
Under 2006 Woking var platsen för det enda säte i Storbritannien avsnitt av The CW Plus TV-programmet Cheaters . I "UK Special 'episod av normalt North Texas-baserade visa tv är Joey Greco undersöker otrogna beteendet hos en gift man från Goldsworth Park.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar