Sidor

lördag 26 februari 2011

Benfleet, Essex. (London)

South Benfleet är en stad i Castle Point distriktet Essex , 30 miles öster om London. Den Benfleet post staden inkluderar South Benfleet, Thundersley och Hadleigh . Slaget vid Benfleet ägde rum här mellan vikingar och saxare i 894.

Staden ligger norr om Canvey Island och betjänas av Benfleet järnvägsstationen . Det är hem till South Benfleet Primary School, som tillfälligt används för att hysa de boende under den utbredda översvämningar från 1953 .

I romersk gånger återvinns område som nu är Canvey Island var förenad med fastlandet genom en väg att ge åtkomst från Benfleet till Camulodunum ( Colchester ) och Londinium (London). Den A130 vägen från Sadlers Farm rondellen till Canvey Island följer sträckningen av den ursprungliga romerska vägen. Dess konstruktion år 1971 belystes ett antal artefakter som går tillbaka till tidiga bosättningar i området.

Namnet på staden härstammar från tiden för saxiska bosättare i 5: e talet, då området till stor del marskland. De kallade området Beamfleote , som betyder "träd stream", som är det område där bäckarna från Themsen invid skogsområde i norr. Den nuvarande stavningen antogs vid den tidpunkt då tågtrafiken kom till området och en järnvägsstation byggdes för staden. Under hela den mellanliggande perioden olika dokumenterade versioner av namnen har "Benfleota", "Beamflet", "Bemflet", "Bienflet" och "Bemfleet". Den användes senast på John Norden 's kartor i 17-talet.

I Saxon gånger byn blev känd som South Benfleet när en ny uppgörelse, som blev känd som Little Benfleet, utvecklat norr om den ursprungliga uppgörelsen. Den nya lösning varade inte, och dess plats, som sedermera blivit känt som North Benfleet, är nu i stort sett landsbygden.
Järnvägen kom till staden 1855. Den nya South Benfleet järnvägsstationen anslutit stan med Southend-on-Sea i öster och London Fenchurch Street station.

Folk från Benfleet, ofta kallat "Bennie's", termen ses som en förolämpning mot staden folk av Benfleet. Det är dock vanligt förekommande i den närbelägna staden Canvey Island.
I juli 2002 Castle Point District Council heter en 6 mil cykel väg, från nära Benfleet järnvägsstationen till nära Leigh-on-Sea järnvägsstationen, "de Neumann Way" efter kapten Peter de Neumann, GM .

Slaget vid Benfleet ägde rum mellan vikingarna och saxare i 894. Det var mot slutet av den saxiska perioden, och Themsen och andra vattenvägar gjort området sårbara för Viking attacker. Benfleet användes som Viking bas. Men vikingarna hade besegrats i slaget av armén av kung Alfred under befäl av hans son Edvard den äldre och hans son-in-law Earl Æthelred av Mercia . Därefter byggdes en kyrka av saxarna i tacksägelse för segern över vikingar. Mariakyrkan är den senaste kyrkobyggnaden ockuperar denna webbplats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar