Sidor

fredag 25 februari 2011

Centreville. (USA)

Centreville är ett personbolag gemenskap i Fairfax County, Virginia , USA . Erkänts av USA: s Census Bureau som en folkräkning angiven plats (CDP), gemenskapens befolkning var 48.661 enligt 2000 års folkräkning och är ungefär 20 miles (32 km) från Washington, DC .

Början på 1760-talet, området var känt som Newgate på grund av populariteten av bekvämt belägna Newgate krog. William Carr Lane drev krog och var med och innehavare av en närliggande butik med James Lane Junior. The Lanes säljs dömts anställda, vilket kan förklara varför krogen hade samma namn som en London fängelse. Den lilla bäcken som passerade i närheten av värdshuset hette Themsen, en annan London förening.

Staden Centerville (kort därefter stavat Centreville) bildades år 1792 på turnpike vägen vid byn Newgate av Virginia generalförsamlingen som svar på framställningar av lokala markägare. Framställarna motiverade att en stad på turnpike vägen från nordvästra territoriet och centralt beläget till Alexandria , Colchester , Dumfries , Middleburg , George Town (senare Georgetown ), Fauquier Court House (senare Warrenton ), och Leesburg skulle vara praktiskt. Staden fick sitt namn på grund av sitt centrala läge. James Hardage Lane, en av markägarna, kom på idén att staden som ett sätt att ge ekonomiskt stöd till hans änka och deras barn. på stadens början var det inom gränserna för Loudoun County, Virginia , och blev del av Fairfax County, Virginia i 1798 när gränsen mellan de två länen skiftas.

Town utveckling som upprättades ett mönster av blandad bostads-och kommersiell användning. Ram hus, flera tavernor, butiker, smed butiker, tanyards och en skola hus byggdes på den 1 / 2 tunnland stad partier.

I inbördeskriget , strider flera utkämpades i närheten, inklusive första slaget vid Manassas , det andra slaget vid Manassas , och slaget vid Chantilly . Under vintern 1861 och tidigt 1862 staden var betydligt spikas genom konfederationen och tjänade som förråd för båda sidor på olika punkter i kriget, och är känd för att vara platsen för byggandet av den första järnvägen som någonsin byggts enbart för militär användning, Centreville militära Railroad . Centreville var av betydande strategiskt värde på grund av sin närhet till flera viktiga vägar, medan dess position på toppen av en hög ås gav en god överblick över det omgivande området. Staden var ofta förknippade med Confederate överste John S. Mosby , vars anhängare jägare använde sin bergssluttningar och gårdar som en bas för verksamheten, vilket leder till fick öknamnet av Mosby's Konfederationen.

År 1943 var Centreville fortfarande så liten att en stat karta bok individuellt, på en karta över hela länet, anges varje byggnad i staden (och även felstavat namn). På senare tid har Centreville blivit en förort till Washington DC Den största tillväxten skedde i slutet av 1990 och början av 2000-talet på grund av tillströmningen av teknikföretag. Nu är Centreville ganska typisk rik amerikansk förort, sammansatt av lyx Townhomes, gallerior band , en biograf, och stora utvecklingen på bostadsmarknaden. En lokaltidning, The CentreView , skivor nu lokala evenemang och happenings i samhället och kringliggande samhällen såsom Clifton .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar