Sidor

lördag 26 februari 2011

Fareham. (England)

Den köpingen av Fareham ligger i den sydöstra delen av Hampshire , England , mellan städerna Southampton och Portsmouth , ungefär i mitten av södra Hampshire storstadsregion.
Det ger namn åt stadsdelen omfattar staden och dess omgivningar. Söder om staden ligger Gosport , själv en separat stadsdelen, öster Portchester , i norr M27 motorvägen och Wickham , en del av staden Winchester. Västerut ligger Titchfield , Catisfield , Locks Heath , Warsash och Whiteley , som också delas med staden Winchester.

Fareham åberopade traditionellt på lerjord för industrin, produktion tegel, klinker och krukor skorsten. Den gångna firas genom ortsnamn som Kiln Road. Det mest berömda exemplet på en byggnad av " Fareham rött tegel "är förmodligen den Royal Albert Hall , London . Den huvudsakliga ekonomiska aktiviteten i Fareham är nu detaljhandeln, som sysselsätter 15% av den lokala befolkningen. Fareham har också blivit ett populärt val för placeringen av call centers verksamhet, flera av Storbritanniens största banker har kontor i Fareham och Adecco , arbetsförmedlingen, hävdar Fareham som den näst bästa callcenter plats i Storbritannien.

Fareham ligger på den nordvästra spetsen av Portsmouth Harbour där floden Wallington går. Små företag verkar fortfarande, vilket återspeglar Fareham maritima förflutna. HM Royal Navy verkar i Fareham med sjökriget School, HMS Collingwood , utbildning drygt 2.000 brittiska och utländska sjömän vid någon tidpunkt.

Arkeologiska utgrävningar: runt den gamla High street-området och kyrkan St Peter & Paul, på en höjd över Wallington mynning, har givit bevis för bosättning på platsen samtida med den romerska ockupationen. Dock har ingen omfattande utredning varit möjligt på grund av den historiska karaktären av byggnaderna i området.

Staden har en erkänd och dokumenterad historia som går tillbaka till Norman epok, då en del av William armé marscherade upp från Fareham Creek innan du fortsätter till Saxon huvudstad i England, Winchester.Ursprungligen känd under namnet Ferneham (därav namn av stadens evenemangsarena, Ferneham Hall), läge var Fareham bestäms av Ford Fareham Creek på toppen av Portsmouth Harbour . Ford var också platsen för biskop av Winchester : s fabriker , grunden för dessa kvarnar var inordnas i A27 nära järnvägsviadukten. Kommersiell verksamhet fortsatte i hamnen förrän på 1970-talet, och fortsätter än i dag i mindre skala. I början av 20-talet, hade Fareham utvecklats till en stor marknad stad.

Under 1960-talet upplevde Fareham enormt mycket utveckling, eftersom det var ett av de områden som lyfts fram för större expansion i södra Hampshire planen . Tanken var att skapa många tusen hem för att tjäna som bas för många människor som ville komma bort från den traditionella urbana centra i Portsmouth och Southampton. Det var under denna epok som de stora bostadsområdena Hill Park, Miller Drive, och mycket av Portchester växte fram så småningom kunde man köra genom en kontinuerlig urbana storstadsregion från Portsmouth centrum till Southampton . Vid denna tid Fareham hade utvidgats till att omfatta nästan de omgivande byarna Funtley , Titchfield , Catisfield och Portchester .

Fareham är nu i ett skede av mognad som stad. Som en plats att bo, det är allt populärare, med gott om bostäder och öppen yta.

I slutet av 1990, avveckling kallas Whiteley , gränsöverskridande gränser Fareham Borough och staden Winchester , utvecklades norr om korsning 9 på M27 motorvägen . Den nya utvecklingen är främst bostäder, men det finns omfattande Solent Business Park och ett modernt shoppingcenter, Whiteley Village, på Winchester sida av Whiteley. Den senare omfattar en rad utlopp affärer, och syftar till att dra kunder från ett stort upptagningsområde i hela södra Hampshire .

En urban förnyelse initiativ började 1999, renovering centrum och historiska byggnader att införa en ny underhållning och shopping komplex. Det innehöll en större järn skulptur park, hävdas vara den största i Europa, som installerades under 2001, för att fira arbete inflytelserika Lancaster järn pionjär, Henry Cort , som bodde i angränsande Gosport men som hade ett järn valsverket i Funtley (eller Fontley), i utkanten av Fareham. Det finns också en skola uppkallad efter Henry Cort, som "The Henry Cort Community College ".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar