Sidor

söndag 6 februari 2011

Finnsnes. (Norge)

Finnsnes är en liten stad som ligger i kommunen av Lenvik på fastlandet nära ön Senja i Troms län, Norge .
Befolkningen (2009) är 4.185. Kommunen är väl försedd med förskolor och ett decentraliserat skolsystem på både grundskole-och gymnasienivå. Det finns också tre skolor på gymnasial / gymnasiet och ett centrum för decentraliserad studier på högskolenivå.

Lenvik och den omgivande regionen har genomgått en positiv utveckling, har haft den största tillväxten inom näringslivet i länet av Troms om du relatera det till befolkningens storlek. Kommunen strävar efter att ge möjligheter för företag som planerar att etablera verksamhet i regionen.

The Millennium staden Finnsnes är också regionalt centrum i mellersta delen av Troms och ett centrum för handel och service till ca 35.000 personer. Varje sommar, förbereder staden för en veckas Summer Festival, som syftar till att sätta Finnsnes på kartan. Finnsnes har två hotell. God kommunikation gör Finnsnes en attraktiv plats för konferenser. Handel och service ger sysselsättning för många människor, men Lenvik har även stora företag för beredning av fisk och fiskeredskap, och en smältande arbete. Fiske och jordbruk är fortfarande mycket viktigt, och fiskodling får allt större betydelse för anställning av människor. Utsikterna för utbildning är goda i kommunen.

Staden har flera små stadsdelar som omger den, som delar samma kommun. Dessa är Sandvika / Skogen , Finnfjordbotn , Nygård , Trollvika och Silsand över bron till ön Senja . Under de senaste 100 åren har staden vuxit från en liten gård gemenskapen i den centrum för handel i den lilla regionen. Befolkningen i staden är cirka 5.500 personer och har erfarenhet omfattande tillväxt både kommersiellt och industriellt de senaste decennierna.

Staden är regionalt centrum för de centrala delarna av Troms, i samband med staden Tromsö i norr, staden Harstad i sydväst, och staden Narvik i söder. Staden betjänas av Bardufoss flygplats (civila och militära), Finnfjord Havn (frakt) och Finnsnes Terminal (flygbussar, fartyg flygbussen till Harstad och Tromsö, och Hurtigruten ).

Gå in på det nya millenniet, mitt Finnsnes blev en stad . Finnsnes är ett viktigt centrum för transporter både på land och till sjöss. De kustnära ångaren har dagliga samtal både norrgående och södergående, och Tromsø och Harstad kan nås inom lite mer än en timme med motorbåt. På vägen kan man njuta av de mest spektakulära landskap. Finnsnes är också värd för huvudkontor för en av de största transport företag i Norge, och det lokala bussbolaget på Senja tar dig till och från alla delar av Senja. Dessutom är det en kort väg till Bardufoss flygplats som ger anslutning till resten av landet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar