Ingredienser Antal portioner 4Köttfärs (blandfärs) 500,0 gram
Smördegsplatta (17x8) 4,0 styck
Gul lök 1,5 styck
Krossade tomater 400,0 gram
Crème fraiche 1,0 dl
Taco spicemix 1,0 msk
Matfett till stekning 1,0 msk
Salt & peppar
Ugnsform med 5 cm kant
Tillagning
Låt smördegen bli rumsvarm.
Smöra en ugnssäker form. Fyll form och kanter med smördeg. Picka degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet.
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och hacka lök. Fräs löken glansig i lite matfett, i kastrull på medelvärme utan att bränna, cirka 3 minuter.
Bryn köttfärs i matfett i en panna på medelhög värme tills den fått färg. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. Lägg över i kastrullen.
Tillsätt tomater och crème fraiche. Koka upp och låt koka utan lock i cirka 15 minuter, tills nästan all vätska försvunnit. Smaka av med kryddor. Rör om då och då.
Ta ut formen ur kylskåpet och häll köttfärsröran i formen. Grädda mitt i ugn i 20-25 minuter.
Låt smördegen bli rumsvarm.
Smöra en ugnssäker form. Fyll form och kanter med smördeg. Picka degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet.
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och hacka lök. Fräs löken glansig i lite matfett, i kastrull på medelvärme utan att bränna, cirka 3 minuter.
Bryn köttfärs i matfett i en panna på medelhög värme tills den fått färg. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. Lägg över i kastrullen.
Tillsätt tomater och crème fraiche. Koka upp och låt koka utan lock i cirka 15 minuter, tills nästan all vätska försvunnit. Smaka av med kryddor. Rör om då och då.
Ta ut formen ur kylskåpet och häll köttfärsröran i formen. Grädda mitt i ugn i 20-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar