Sidor

fredag 4 februari 2011

Gummersbach. (Tyskland)


Gummersbach är en stad i staten i Nordrhein-Westfalen , Tyskland , varvid distriktet säte Oberbergischer Kreis . Det ligger 50 km öster om Köln . Förr i tiden fick smeknamnet "Lime Tree Town", eftersom kalk träd kantas huvudgatan. Till 1920-talet medborgare i Gummersbach används också för att kalla sin stad "lilla Paris".

I 1109 Gummersbach nämndes i officiella dokument för allra första gången. Dokumentet i fråga gällde sänkning av Episcopal Cathedral Skatt för kyrkan i Gummersbach med Eb. Friedrich. Vid denna tid namnet på staden stavades som Gummeresbracht . Gummersbach fick charter 1857. En undersökning om de viktigaste historiska händelser under: Marksteine Gummersbacher Geschichte.

Armarna beviljades den 27 juli 1892.
Gummersbach utvecklades snabbt från en liten by till en stor stad i början 19th century, på grund av metall och textil industri . Den högra delen av vapen visar alltså en spindel som en symbol för textilindustrin. Den vänstra delen visar armarna på grevarna av varumärket, eftersom området tillhörde Mark sedan 1287.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar