Sidor

onsdag 23 februari 2011

Hai Phong. (Vietnam)

Hai Phong (ibland Haiphong , Vietnam : Hai Phong , uttalas [haj fɔŋ], som betyder "Coastal Försvar") är den tredje mest folkrika staden i Vietnam .

Hai Phong grundades av Lê Chan , den kvinnliga generalen av en vietnamesisk revolution mot den kinesiska leds av Trung Sisters ( Hai Ba Trung ) i år, 43 e.Kr.

Den har funnits som en viktig hamnstad under åtminstone flera århundraden, och var en av Vietnams viktigaste handelsplatser. När Vietnam invaderades av franska , blev staden Frankrikes största flottbas i Indokina .

Efter andra världskriget , när Vietnam försökte återfå sin självständighet, Phong var Hai platsen för den första militära åtgärder som vidtas av de franska. Även om det hävdades att den franska tunga kryssaren Suffren bombarderade staden, bara 3 avisos deltog i operationen som bidrog till starten av första Indokinakriget .

Senare, i Vietnamkriget , Phong var Hai utsätts för kraftiga bombningar från US Navy och flygvapnet strejk flygplan eftersom det var Nordvietnam är bara större hamn. Efter kriget, staden återhämtade och blev en betydande industristad. Staden var hem för en stor kinesisk vietnamesiska samhället, av vilka de flesta har utvisats före och under 1979 Sino-vietnamesiska kriget .

Idag, känd som en hamnstad, tjänar det hela norra regionen i Vietnam, och har lyckats locka till sig stora utländska direktinvesteringar som underblåst ekonomisk tillväxttakt som överstiger 12% per år under det senaste årtiondet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar