Sidor

tisdag 15 februari 2011

Heidelberg. (Tyskland)

Heidelberg [haɪdəlbɛʁk] är en tysk stad belägen i sydvästra delen av landet. Det är den femte största staden i tyska staten i Baden-Württemberg efter Stuttgart , Mannheim , Karlsruhe och Freiburg im Breisgau . Heidelberg är en del av en tätbefolkad region känd som Rhen-Neckar storstadsregionen . Från och med 2009 över 145.000 människor bor i stadens areal. Heidelberg ligger vid floden Neckar i en brant dal i Odenwald .

Heidelberg - att ha varit en tidigare bostad för Electoral Pfalz i det förflutna - är säte för universitetet i Heidelberg som är känd långt utanför Heidelberg och Tysklands gränser. Dessutom är Heidelberg ett populärt turistmål på grund av dess romantiska och pittoreska stadsbilden karaktär inklusive Heidelbergs slott och barockstil Gamla Stan. Den amerikanska armén har haft en militärbas i Heidelberg sedan 1951 .

Heidelberg är delvis ligger i Rhen Rift Valley , främst på vänstra stranden av nedre delen av floden Neckar . Heidelberg, som ligger i en botten av en dal, omges av berg Königsstuhl (568 m) och berget Gaisberg (375 m). Floden Neckar flyter här i öst-västlig riktning. På den högra stranden av floden berget Heiligenberg (445 m) stiger. Floden Neckar leder till floden Rhen cirka 22 kilometer nordväst i Mannheim , mätt från slutet av botten av dalen. Byarna tillförs under 20-talet når från Neckarvalley genom Bergstraße, en gata som ligger längs sluttningen av Odenwald .

Dessutom Heidelberg berör europeiska gångvägen E1 ( Sverige - Umbrien ).

Heidelberg är en enhetlig myndighet inom Regierungsbezirk Karlsruhe. The Rhein-Neckar-Kreis Landkreis omger den och har sitt säte i staden, men staden är inte en del av stadsdelen. Heidelberg är en del av Rhen-Neckar storstadsregionen, ofta kallad Rhein-Neckar-triangeln . Denna region består av södra delen av tyska staten of Hessia , den södra delen av delstaten Rheinland-Pfalz (Vorderpfalz), de administrativa områden i Mannheim och Heidelberg samt den södra kommunerna i Rhein-Neckar-Kreis . Under år 2005 Rhein-Neckar-triangeln blev ett europeiskt huvudstadsregionen .

Heidelberg består av fjorton distrikt som är fördelade i sex sektorer av staden. I de centrala delarna av staden finns Altstadt (Gamla stan), Bergheim , och Weststadt. I den norra delen av Heidelberg finns Neuenheim och Handschuhsheim. I öster finns Ziegelhausen och Schlierbach medan det i söder finns Südstadt , Rohrbach, Emmertsgrund och Boxberg. Slutligen, i sydväst, finns Kirchheim . I väster finns Pfaffengrund och Wieblingen. En ny stadsdel, förslagsvis med namnet Bahnstadt , planeras på mark som ligger inom Weststadt och Wieblingen. Den nya stadsdelen kommer att ha cirka 5000-6000 invånare och sysselsättning för 7000.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar