Sidor

lördag 26 februari 2011

Logroño. (Spanien)

Logroño är en stad i norra Spanien , på floden Ebro . Det är huvudstad i den autonoma regionen i La Rioja , tidigare känd som Logroño provinsen.
Befolkningen i Logroño under 2008 var 153.736 och en stadsbefolkning på nästan 197.000 invånare. Staden är ett centrum för handeln med Rioja vin , som området är noterat, och tillverkar även trä, metall och textilprodukter.

Stadens Vädret är modererad av sitt läge i dalen av floden Ebro , och förhållandena där är typiska för den kontinentala Medelhavsklimat . Medeltemperaturen är 13,5 ° C (56 ° F). Temperaturen på vintern kan sjunka till cirka fem grader under noll, och på sommaren kan det överstiger trettiofem grader. Den genomsnittliga årliga nederbörden är 400 mm (15,75 i ). Vindarna som påverkar staden är följande: den nordliga Cierzo, de sydliga Ábrego, den östliga Solano, och västlig Castellano. Mellanliggande vindar är nordostlig Navarrico, den nordvästliga Regañón, den sydvästliga Burgalés och sydostlig Soriano.

Logroño var en gammal boplats, först av romarna under namnet Vareia, en kommersiell hamn, och sedan av kelterna. Från den 10: e århundradet, Logroño var innehav ostridigt mellan kungarna av Navarra och i Kastilien ; regionen slutligen fogats till Kastilien . Alfonso VI av Kastilien beviljas Logroño i 1095 en stadga om rättigheter som fungerade som modell för andra spanska städer. År 1609 och 1610 Logroño var den viktigaste sätet för den baskiska häxprocesserna , en del av spanska inkvisitionen .

Kända personer från Logroño omfatta Manuel Breton de los Herreros , Fausto Elhúyar , Práxedes Mateo Sagasta , Rafael Azcona , Ramón Castroviejo , Marqués de la Ensenada , Pedro J. Ramírez , Navarrete "El Mudo" , och Ramón Castroviejo .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar