Sidor

lördag 26 februari 2011

Meiningen. (Tyskland)

Meiningen är en stad i Tyskland - som ligger i södra delen av staten Thüringen och är distriktet säte Schmalkalden-Meiningen . Den ligger vid floden Werra .

Meiningen anses vara den kulturella, rättsliga och finansiella centrum i södra Thüringen och är ekonomiskt om turism, den högteknologiska industrin och myntade maskinen. Staden tillhör regionen Franken .

Platsen nämndes första gången 982. Kejsar Henrik II vann i Meiningen i 1008 den romersk-katolska stift i Würzburg och det var 534 år från nu till den höga stift Würzburg. Staden nämndes första gången 1230 som en stad. Meiningen år 1542 kom till House of Henneberg och 1583 kom till Ernestine hertigdömena .

Mellan 1680 till 1918, det var huvudstad i hertigdömet Sachsen-Meiningen . Sagan samlaren och författaren Ludvig Bechstein var en arkivarie i Meiningen. En av de prinsessor av Sachsen-Meiningen, Adelheid Louise Theresa Caroline Amelia von Sachsen-Meiningen , blev fru till kung Vilhelm IV av Storbritannien 1818. Hon är namne i den australiska staden Adelaide . 1831 öppnade den första Meiningen Court Theatre. Staden grundades år 1858 när det var anslutna vid Werra Railway med den tyska järnvägsnätet. Fram till början av 20-talet utvecklats Meiningen genom skapandet av flera stora banker till en av de viktigaste finansiella centra i Tyskland.

Hertigdömet avskaffades i slutet av första världskriget. Under andra världskriget var Meiningen platsen för en krigsfånge sjukhus. En tung flygattacken på Meiningen den 23 februari 1945 av de USAF krävde 208 dödsoffer, förstört 251 hus och två broar och skadat 440 byggnader totalt. Efter 1945 Staden var med i den östra ockupationszonen tillsammans med resten av Thüringen.
Efter Tysklands återförening var Meiningen distriktet staden Schmalkalden-Meiningen. I stadsdelen Dreißgacker uppstod från 1990, nya företag och det nya sjukhuset Meiningen. År 2003, den stad efter motorväg 71.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar