Sidor

torsdag 24 februari 2011

Sint-niklaas. (Belgien)

Sint-Niklaas ( franska : Saint-Nicolas ) är en belgisk stad och kommun som ligger i flamländska provinsen i östra Flandern . Kommunen består av staden Sint-Niklaas korrekt och städerna Belsele , Nieuwkerken-Waas och Sinaai .
Sint-Niklaas är huvudstad och största staden i Waasland regionen över både Östra Flandern och Antwerpen provinser. Staden är känd för att ha den största marknaden i Belgien.

Även om vissa spår av förromerska verksamhet har hittats på territoriet i Sint-Niklaas, det regionala centret under romersk tid var angränsande Waasmunster , bättre belägna vid floden Durme. Belsele redan nämndes i en 9: e århundradet dokument. Historien om Sint-Niklaas korrekt, däremot börjar i 1217, då biskop i Tournai , efter råd från den lokala prästerskapet, som grundades en kyrka för Sankt Nicholas här. Den nya församlingen var att bero på Se i Tournai fram till mitten av 16-talet. Politiskt var det dock en del av grevskapet Flandern . Kraften i Flandern vid den tidpunkten gynnade den snabba ekonomiska utvecklingen i staden, som blev administrativt centrum i regionen år 1241. En handling daterad från 1248 poster som Margaret II, grevinna av Flandern , avträddes ytterligare territorium till socken Sint-Niklaas med det förbehållet att det skulle förbli kala, vilket förklarar den ovanliga storleken på det centrala torget i dag.

Staden var aldrig väggar, vilket gjorde det ett lätt mål för erövring. I 1381 var det uppslukas av eld och plundrades. Men det centrala läget i Sint-Niklaas mellan Gent och Antwerpen , inte långt från Schelde , gynnade vidareutveckling. Genom 1513, kejsar Maximilian hade beviljat staden rätt att hålla en vecka marknaden. Runt 1580, kyrkan Saint Nicholas lidit svåra skador från rörliga bildstormarna . Den 17-talet var i allmänhet en period av välstånd som präglades av ekonomisk tillväxt, främst i lin och ull industrier. Detta var också den tid då Sint-Niklaas var begåvad med administrativa byggnader och tre instängd samhällen ( Oratoriansen , franciskaner och Black Sisters ), som gav pedagogiska, religiösa och medicinska tjänster till regionen. Den 25 maj 1690, brand förstörde en annan större delen av staden.

I det 18th århundradet, den österrikiska var regimen gynnsam för Sint-Niklaas. Flaggskeppet textilindustrin anpassat sig väl till mekanisering och la bomull produkter i sin portfölj 1764. I slutet av seklet, den franska revolutionen förde sin blandning av religiös intolerans och modern förvaltning till staden. Napoleon kom till-Niklaas år 1803 besök Sint och officiellt verkade den till rang av staden. Det 19: e århundradet bevittnade en allmän nedgång inom textilindustrin. Flera nya byggnader uppfördes, däribland den nuvarande stadshuset och Onze-Lieve-Vrouwekerk (Church of Our Lady-). Efter andra världskriget , textilindustrin gick igenom en kris. Idag historiska centrum av staden har blivit mest en shopping-och distrikt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar