Sidor

lördag 5 februari 2011

Sparrisomelett på rostat bröd. (förrätt)

Ingredienser Portioner 4

Ägg 4,0 styck
Grädde 2,5 dl
Grön sparris (färsk) 250,0 gram
Gul lök 0,5 styck
Smör 2,0 msk
Parmesanost 100,0 gram
Salt & peppar
Baguette 8,0 skivor
Olivolja 0,5 dl
Mangold (röd) 100,0 gram
Balsamvinäger

Tillagning
Ansa sparrisen, skär bort torr ände. Skär sparrisen i mindre bitar. Skala och skiva lök.

Hetta upp smör i kastrull på medelvärme. Fräs sparris och lök i cirka 5 minuter. Mixa med mixerstav.

Blanda ägg och grädde i en bunke. Rör ihop detta med sparrismixet. Riv ner parmesan i smeten. Salta och peppra. Rör om.

Hetta upp olja i en mindre stekpanna. Häll i smeten och sänk värmen. Rör om försiktigt så att smeten inte fastnar. När ägget "stannat sig" (stelnat) är omeletten klar. Ta av från plattan.

Hetta upp olivolja i stekpanna. Skiva brödet och stek det gyllenbrunt.

Fördela mangold på tallrikar. Lägg på bröd och omelett. Garnera med lite lök eller grönt. Ringla över lite balsamvinäger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar