Sidor

fredag 25 februari 2011

Valasske Mezirici. (Tjeckien)

Valasske Mezirici, tyska : Wallachisch Meseritsch ) är en stad i Zlín regionen , det Tjeckien . Staden har 27.960 invånare.

Vsetínská Bečva och Rožnovská Bečva floderna går i staden för att bilda Bečva floden .

Den Moravská gobelínová Manufaktura - MGM, är en gobeläng Manufactory beläget i staden Valasske Mezirici i Zlín regionen i Tjeckien .
Manufactory har varit engagerad i området handgjorda klassiska och konstnärliga gobelänger, renovering och även skapa nya bitar med moderna teman för mer än femtio år. Det anses vara den första tapeten Manufactory i Tjeckoslovakien, och den enda verkstad av detta slag i Mähren och Schlesien .

Verkstaden, textil fabrik och museum, är också känd för sina samarbetsprojekt arbetar med tjeckiska konstnärer och arkitekter. Dess huvudsakliga fokus är djupt rotad i att bevara de viktigaste tekniska metoderna för fina manuellt arbete. Den Manufactory och skola Gobelin gobeläng idealiserade av konstnären och gobeläng designer Rudolf Schlattauer, har nu varit i verksamhet i mer än hundra år.

Det första skedet i historien om den Moravská gobelínová Manufaktura i Valasske Mezirici går tillbaka till den 19: e talet, då författaren Rudolf Schlattauer materialiserade sin idé om att öppna en gobeläng-vävning verkstad . Efter utbildning som målare vid Academy of Fine Arts i Wien , studerade Schlattauer och praktiseras målning i andra europeiska städer, spendera en tid i Skandinavien.

Där blev han bekant med lokal tillverkning av handvävt gobeläng. Schlattauer skandinaviska vistelse anses allmänt som en vändpunkt i hans senare yrkesverksamhet. År 1898, efter att ha återvänt från de nordiska länderna, etablerade han en väv-vävning praxis i byn Zašová , nära mähriska staden Valasske Mezirici. regionens traditionella textil småindustri och i sin tur yrkeskunnig arbetskraft sågs som tillgångar för gobeläng verkstaden mest framgångsrika verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar