Sidor

lördag 26 mars 2011

Abu Dhabi. (Förenade Arabemiraten)

Abu Dhabi ( arabiska : أبو ظبي Abū Ẓabī ), bokstavligen Fader gasell , är huvudstad och den näst största staden i Förenade Arabemiraten . Abu Dhabi ligger på en T-formad udde som sticker ut i Persiska viken från den centrala västra kust. Den riktiga staden hade en beräknad befolkning på 896.751 under 2009.

Abu Dhabi hus viktigaste huvudkontoren av den federala regeringen, och är säte för Förenade Arabemiraten regering och hem för Abu Dhabi Emiri Familj och ordföranden i FAE från denna familj. Abu Dhabi har vuxit till en kosmopolitisk metropol. Dess snabba utveckling och urbanisering , i kombination med den relativt höga genomsnittliga inkomsten av sin befolkning, har förändrat Abu Dhabi till en större och avancerade metropol. Idag är staden är landets centrum för politisk , industriell verksamhet och en större kulturell och kommersiell centrum på grund av sin ställning som huvudstad. Abu Dhabi genererat ensam 56,7% av BNP i Förenade Arabemiraten under 2008.

Abu Dhabi är hem för viktiga finansiella institutioner såsom Abu Dhabi Securities Exchange , den centralbanken i Förenade Arabemiraten och huvudkontor för många företag och många multinationella företag . En av världens största producenter av olja, Dhabi har Abu försökt aktivt att diversifiera sin ekonomi under senare år genom investeringar i finansiella tjänster och turism . Abu Dhabi är den näst dyraste stad för utlandsstationerade anställda i regionen, och 50 dyraste staden i världen. Fortune & CNN uppgav att Abu Dhabi är den rikaste staden i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar